Vuohenjuusto-filokäärö

Filotaikinasta tulee rapea kuori vuohenjuustotäytteelle.
  • 1 t
  • 8 annosta
  • 80 kcal / annos

Ainekset

5 kpl
filotaikinalevyjä
3 rkl
öljyä
Täyte:
2 rkl
oliiviöljyä
100 g
pinaattia
2 dl
purjoa hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ dl
korintteja
1 tl
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
½ dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 dl
rouhittuja saksanpähkinöitä
400 g
vuohenjuustoa (chévre)
Voiteluun:
öljyä

Valmistusohjeet

  1. Sulata filotaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

    Poista pinaateista kovat lehtiruodit, huuhtele ja valuta.

    Kuullota öljyssä pinaatit, purjo, valkosipuli ja korintit. Mausta seos suolalla sekä pippurilla ja jäähdytä. Lisää joukkoon persilja sekä saksanpähkinät ja tarkista maku.
  2. Levitä yksi filotaikinalevy pöydälle, voitele kevyesti öljyllä ja nosta toinen taikinalevy päälle. Jatka kunnes levyt on käytetty.

    Levitä täyte päällimmäisen taikinalevyn toiseen päätyyn ja laita juustopötköt päälle. Kääri rullalle ja kiinnitä liitoskohdasta öljyllä ja laita saumapuoli alaspäin pellille leivinpaperin päälle.
  3. Voitele rulla vielä öljyllä ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes rullan pinta on kauniin värinen ja rapea. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.

Kommentit

    Näytä lisää