Glögi-juustokakku

Glögin makuinen juustokakku valmistuu ilman uunia.
  • 40 min. + hyytymisaika
  • 12 annosta
  • 399 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
150 g
piparkakkuja
75 g
voita
Täyte:
2 dl
kuohukermaa
2 prk
(n. 400 g) sitruunatuorejuustoa
3 rkl
sokeria
2 tl
kanelia
5
liotettua liivatelehteä
1 dl
punaista laimentamatonta glögitiivistettä
1 tl
punaista elintarvikeväriä
Kiille pinnalle:
2 dl
punaista laimentamatonta glögitiivistettä
1 dl
vettä
4
liivatelehteä liotettuna

Valmistusohjeet

  1. Murskaa keksit jauheeksi tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos tasapohjaiseen, irtoreunaiseen vuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 senttiä.
  2. Vaahdota kuohukerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon
    sokeri ja kaneli.

    Sulata liotetut liivatteet kuumennetussa glögissä ja yhdistä seos tuorejuuston kanssa. Sekoita kermavaahto joukkoon kevyesti nostellen.
  3. Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa
    seuraavaan päivään.

    Valmista kiille seuraavana päivänä. Lämmitä glögi ja sulata siihen liivatteet. Kaada jäähtynyt glögi kakun päälle ja anna hyytyä kylmässä parisen tuntia.

Kommentit

    Näytä lisää