Joulusämpylät

Joulusämpylät saavat kauniin kiilteen siirapista.
  • 2 t
  • 30 kpl
  • 110 kcal / annos

Ainekset

2 ½ dl
jogurttia
50 g
hiivaa
1 dl
mango- tai omenasosetta
½ dl
siirappia
2 tl
suolaa
½ dl
öljyä
1 dl
rusinoita
8 dl
hiivaleipäjauhoja
4 dl
ruisjauhoja
Sivelyyn:
½ dl
siirappia
½ dl
vettä
Pinnalle:
unikonsiemeniä tai pellavansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen jogurttiin. Lisää joukkoon mango- tai omenasose, siirappi, suola, öljy ja rusinat.

    Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

  2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina 30
    osaan. Leivo taikinasta sormenpaksuisia tankoja ja tee
    niistä löysiä solmuja tai kääri rullalle. Kohota solmut hyvin
    peitettyinä.
  3. Voitele kohonneet sämpylät vesi-siirappiseoksella. Ripottele pinnalle siemenet.

    Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä ja niiden pinta on kauniin ruskea.

Kommentit

    Näytä lisää