Jouluhalko

Jouluhalko on näyttävä jälkiruoka.
  • 2 t
  • 8 annosta
  • 388 kcal / annos

Ainekset

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoa
½ dl
kaakaojauhetta
3 rkl
perunajauhoa
1 tl
piparkakkumaustetta
1 tl
leivinjauhetta
Täyte:
250 g
mascarponejuustoa
½ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
sitruslikööriä
Päälle:
2 dl
kuohukermaa
1 dl
tomusokeria
½ dl
kaakaojauhetta
Pinnalle:
50 g
tummaa suklaata

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen munavaahtoon.

    Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja poista paperi.

    Sekoita täyteainekset ja levitä se torttulevyn päälle. Kääri levy rullalle ja sen jälkeen leivinpaperiin. Laita kylmään vetäytymään.
  3. Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe.
    Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeri-kaakaoseos.
    Levitä kuorrutus kääretortun päälle.
  4. Laita suklaa muovipussiin ja sulata miedolla lämmöllä joko vesihauteessa tai mikrossa. Leikkaa pala pussin päästä ja pursota suklaata täytteen päälle.

    Koristele jouluhalko punaisilla cocktailkirsikoilla ja suklaamakeisilla.

Kommentit

    Näytä lisää