Reseptit
Jouluhalko

Jouluhalko
Jouluhalko on näyttävä jälkiruoka.
- 2 t
- 8 annosta
- 388 kcal / annos
Ainekset
- 4
- kananmunaa
- 1 ½ dl
- sokeria
- 1 dl
- vehnäjauhoa
- ½ dl
- kaakaojauhetta
- 3 rkl
- perunajauhoa
- 1 tl
- piparkakkumaustetta
- 1 tl
- leivinjauhetta
- Täyte:
- 250 g
- mascarponejuustoa
- ½ dl
- sokeria
- 1 rkl
- vaniljasokeria
- 2 rkl
- sitruslikööriä
- Päälle:
- 2 dl
- kuohukermaa
- 1 dl
- tomusokeria
- ½ dl
- kaakaojauhetta
- Pinnalle:
- 50 g
- tummaa suklaata
Valmistusohjeet
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen munavaahtoon.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. - Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja poista paperi.
Sekoita täyteainekset ja levitä se torttulevyn päälle. Kääri levy rullalle ja sen jälkeen leivinpaperiin. Laita kylmään vetäytymään. - Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe.
Vaahdota kerma ja lisää joukkoon tomusokeri-kaakaoseos.
Levitä kuorrutus kääretortun päälle. - Laita suklaa muovipussiin ja sulata miedolla lämmöllä joko vesihauteessa tai mikrossa. Leikkaa pala pussin päästä ja pursota suklaata täytteen päälle.
Koristele jouluhalko punaisilla cocktailkirsikoilla ja suklaamakeisilla.
- jälkiruoka
- Makea leivonnainen
- Leivonta
- juusto
- itsenäisyyspäivä
- Joulu
- pikkujoulut
- ranskalainen ruoka
- Suklaa
- joululeivonta
- Kerma
Kommentit
Näytä lisää