Ruotsalainen maksapasteija

Koristele maksapasteija karpaloilla ja laakerinlehdillä.
  • 3 t (jäähtymisaika ja hyytymisaika)
  • 12 annosta
  • 199 kcal / annos

Ainekset

400 g
naudan maksaa jauhettuna
4 rkl
voita
170 g
pekonia
1
sipuli hienonnettuna
4
anjovisfileetä hienonnettuna ja vähän purkin lientä
½ tl
maustepippuria
½ tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
timjamia
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
2 dl
kermaa
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
dijon-sinappia
2 rkl
konjakkia
1
kananmuna
Vuoan voiteluun:
1 rkl
voita
Portviinihyytelö:
1 dl
portviiniä
1 dl
omenamehua
2
liotettua liivatelehteä
Koristeluun:
1 dl
karpaloita tai rosepippureita ja laakerinlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Kuullota sipuli ja pekonisilppu voissa. Lisää hienonnetut
    anjovikset ja mausteet. Hauduta hetki ja anna jäähtyä.

    Sekoita keskenään kerma, vehnäjauhot, dijon-sinappi,
    konjakki ja kananmuna.
  2. Sekoita jäähtynyt sipuli-pekoniseos jauhettuun maksaan. Lisää seokseen myös kerma-kananmunaneste. Sekoita hyvin.

    Paista seoksesta pannulla koekakku ja tarkista maku.
    Lisää tarvittaessa mausteita.

  3. Kaada seos voideltuun posliinivuokaan ja kypsennä sitä vesihauteessa uunissa 150 asteessa kunnes sisälämpötila
    on 68-70 astetta. Käytä ruoan sisälämpötilan mittaria sisälämmön tarkistamiseen.

    Jäähdytä pasteija jääkaapissa.

  4. Lämmitä omenamehu ja sulata siihen liivatteet. Lisää
    portviini ja anna jäähtyä.

    Kaada hyytelö pasteijan pinnalle ja ripottele päälle jäiset karpalot tai upota hyytelöön rosepippureita ja laakerinlehdet. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin.
  5. Nosta pasteija huoneenlämpöön noin 20 minuuttia
    ennen nauttimista.

Kommentit

    Näytä lisää