Ruotsalainen maksapasteija - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ruotsalainen maksapasteija

Koristele maksapasteija karpaloilla ja laakerinlehdillä.

30.11.2011 7:39
Määrä12 annosta
Valmistusaika3 t (jäähtymisaika ja hyytymisaika)
Energia199 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    naudan maksaa jauhettuna

  • 4 rkl

    voita

  • 170 g

    pekonia

  • 1

    sipuli hienonnettuna

  • 4

    anjovisfileetä hienonnettuna ja vähän purkin lientä

  • ½ tl

    maustepippuria

  • ½ tl

    jauhettua inkivääriä

  • 1 tl

    timjamia

  • suolaa

  • vastajauhettua valkopippuria

  • 2 dl

    kermaa

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 2 rkl

    dijon-sinappia

  • 2 rkl

    konjakkia

  • 1

    kananmuna

  • <b> Vuoan voiteluun:</b>

  • 1 rkl

    voita

  • <b> Portviinihyytelö:</b>

  • 1 dl

    portviiniä

  • 1 dl

    omenamehua

  • 2

    liotettua liivatelehteä

  • <b>Koristeluun:</b>

  • 1 dl

    karpaloita tai rosepippureita ja laakerinlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Kuullota sipuli ja pekonisilppu voissa. Lisää hienonnetut anjovikset ja mausteet. Hauduta hetki ja anna jäähtyä. Sekoita keskenään kerma, vehnäjauhot, dijon-sinappi, konjakki ja kananmuna.

  2. Sekoita jäähtynyt sipuli-pekoniseos jauhettuun maksaan. Lisää seokseen myös kerma-kananmunaneste. Sekoita hyvin. Paista seoksesta pannulla koekakku ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

  3. Kaada seos voideltuun posliinivuokaan ja kypsennä sitä vesihauteessa uunissa 150 asteessa kunnes sisälämpötila on 68-70 astetta. Käytä ruoan sisälämpötilan mittaria sisälämmön tarkistamiseen. Jäähdytä pasteija jääkaapissa.

  4. Lämmitä omenamehu ja sulata siihen liivatteet. Lisää portviini ja anna jäähtyä. Kaada hyytelö pasteijan pinnalle ja ripottele päälle jäiset karpalot tai upota hyytelöön rosepippureita ja laakerinlehdet. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin.

  5. Nosta pasteija huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen nauttimista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit