Reseptit

Vorschmack

Tämä vorschmack ohje on mukailtu ravintola Savoyn reseptistä kotikeittiöön.
  • 4 t
  • 10 annosta
  • 499 kcal/annos

Ainekset

½ kg
lampaan jauhelihaa
½ kg
naudan jauhelihaa
3 rkl
voita
2
isoa sipulia hienonnettuna
8
valkosipulinkynttä hienonnettuna
80 g
vähäsuolaista sillifileetä viipaleina
3 rkl
tomaattipyreetä
suolaa
1-2 dl
vettä
Lisäkkeet:
punajuurikuutioita
maustekurkkukuutioita
smetanaa
uuniperunoita

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi valurautapadassa tai laakeassa kattilassa. Lisää jauhelihat ja anna sen hieman ruskistua.

    Lisää sipulit, sillifilee ja tomaattipyree. Mausta suolalla ja muista, että sillifileestä irtoaa suolaa. Lisää vesi ja hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia.

  2. Hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi ja tarkista suola. Tässä vaiheessa vorschmack ei ole kovin herkullisen näköistä eikä myöskään makuista, mutta hauduttaminen tekee ihmeitä. Valurautapata on näppärä tässä ruoassa, koska voit sen panna uuniin suoraan. Mutta jos käytät jotain muuta, niin kaada seos vuokaan.

  3. Vorschmackia haudutetaan uunissa ilman kantta 160 asteessa noin 3 tuntia välillä sekoittaen kunnes se on kiinteää ja kauniin ruskeaa. Lisää nestettä tarvittaessa, se ei saa kuivua, mutta ei myöskään olla liian vetistä.

  4. Muotoile kahdella lusikalla ”pallukoita” lautasille ja tarjoa punajuuren, maustekurkun, smetanan ja uuniperunoiden kera. Tämä vaiva kannattaa nähdä, sillä tämä on todellista herkkua. Tee myös isompi satsi kerralla ja pakasta.

Kommentit

    Näytä lisää