Paistettua kuhaa Mannerheimin tapaan

  • 1 t 20 min.
  • 4 annosta
  • 488 kcal / annos

Ainekset

4
kuhaseläkettä
suolaa
valkopippuria myllystä
korppujauhoja
Paistamiseen:
voita
Piparjuurivoi:
4 rkl
raastettua piparjuurta
4 rkl
voita
Herkkusienikastike:
100 g
tuoreita herkkusieniä
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoa
½ dl
kuivaa valkoviiniä
4 dl
kuohukermaa
suolaa
valkopippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin piparjuurivoi. Hauduta piparjuuriraaste voissa pehmeäksi ja anna jäähtyä.

  2. Valmista herkkusienikastike. Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja kuullota niitä kattilassa kuumassa voissa, kunnes neste on haihtunut. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita.

    Lisää kattilaan valkoviini, kerma ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia ja tarkista maku.

  3. Leivitä kuhaseläkkeet korppujauholla. Paista runsaassa voissa kauniin ruskeiksi.

    Laita paistettujen kuhaseläkkeiden päälle runsas lusikallinen piparjuurivoita. Tarjoa herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää