Salmiakkikossu-mokkapalat

Suomalaisten suosikki salmiakkikossu maustaa myös mokkapalat.
  • 1 t
  • 24 palaa

Ainekset

Pohja:
3
kananmunaa
3 dl
sokeria
150 g
voita sulatettuna
5 dl
vehnäjauhoa
3 rkl
tummaa kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
kahvia
1 dl
salmiakkikossua
Kuorrutus:
5 rkl
salmiakkikossua
5 rkl
voita
4 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
7 rkl
kaakaojauhetta
ripottele pinnalle Marianne-karamellirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi.

    Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vuorotellen salmarin ja kahvin kanssa.

    Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

  2. Valmista kuorrute.

    Kuumenna salmiakkikossua vähän ja sulata voi sen joukkoon. Lisää tomu- ja vaniljasokeri sekä kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.

    Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele heti Marianne-rouheella.

    Leikkaa annospaloiksi.

Kommentit

    Näytä lisää