Salmiakkikossu-mokkapalat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Salmiakkikossu-mokkapalat

Suomalaisten suosikki salmiakkikossu maustaa myös mokkapalat.

5.12.2011 10:25
Määrä24 palaa
Valmistusaika1 t

Ainekset

  • Pohja:

  • 3

    kananmunaa

  • 3 dl

    sokeria

  • 150 g

    voita sulatettuna

  • 5 dl

    vehnäjauhoa

  • 3 rkl

    tummaa kaakaojauhetta

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • 1 dl

    kahvia

  • 1 dl

    salmiakkikossua

  • Kuorrutus:

  • 5 rkl

    salmiakkikossua

  • 5 rkl

    voita

  • 4 dl

    tomusokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 7 rkl

    kaakaojauhetta

  • ripottele pinnalle Marianne-karamellirouhetta

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vuorotellen salmarin ja kahvin kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.

  2. Valmista kuorrute. Kuumenna salmiakkikossua vähän ja sulata voi sen joukkoon. Lisää tomu- ja vaniljasokeri sekä kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele heti Marianne-rouheella. Leikkaa annospaloiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit