Tujakka siideriglögi

Chili ja inkivääri maustavat siideriglögin.
  • 5 annosta

Ainekset

1 l
kuivaa englantilaistyylistä omenasiideriä
3
sentin pala tuoretta inkivääriä
1
punainen keskivahva chili
4
tähtianista
1
limetin kuori
Koristeluun:
pala sitruunaa
marjajauhetta tai inkiväärijauhetta
sokeria
makeutukseen halutessasi hunajaa tai sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kaada kattilaan puolet siideristä. Suikaloi inkivääri. Avaa chili ja poista siemenet. Kuori kuorimaveitsellä limetin kuori. Lisää mausteet kattilaan. Kiehauta neste ja anna hautua kannen alla lämpimällä levyllä noin tunti.

  2. Koristele lasin reunat: pyyhi reunat sitruunalla, sekoita lautasella jauhe ja sokeri, pyöritä kosteaa lasinreunaa seoksessa ja anna kuivua.

    Lisää glögiin loput siideristä. Lisää halutessasi makeutta hunajasta tai sokerista. Kuumenna nopeasti ja siivilöi laseihin.

Kommentit

    Näytä lisää