Poro-tuorejuustopiiras

Tässä poro-tuorejuustopiiraassa yhdistyy mausteinen ja makea piparkakkupohja jännittävällä tavalla suolaiseen poro-juustotäytteeseen.

12.12.2011 12:50
Määrä6-8 annosta

Ainekset

  • n. 200 g

    LU Perinteisiä Piparkakkuja

  • 75 g

    voita tai margariinia

  • TÄYTE

  • 150 g

    kylmäsavuporoviipaleita

  • 1 dl

    hienonnettua purjosipulia

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2

    kananmunaa

  • 2-3 tl

    piparjuuritahnaa

  • 2 dl

    vahvaa juustoraastetta (vahva emmental, pecorino tai parmesaani)

  • ripaus

    suolaa

  • ripaus

    mustapippuria

  • KORISTELUUN

  • 50 g

    ohuita kylmäsavuporoviipaleita

  • tuoretta lehtipersiljaa

  • pakastekarpaloita

Valmistusohjeet

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos tasaisesti pyöreän leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Hienonna kylmäsavuporo ja purjosipuli pieniksi paloiksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon poro, purjo, kananmunat, piparjuuritahna, juustoraaste sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Kaada seos piparipohjan päälle vuokaan.

  3. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Jäähdytä, koristele ja tarjoile. Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit