Poro-tuorejuustopiiras

Tässä poro-tuorejuustopiiraassa yhdistyy mausteinen ja makea piparkakkupohja jännittävällä tavalla suolaiseen poro-juustotäytteeseen.
  • 6-8 annosta

Ainekset

n. 200 g
LU Perinteisiä Piparkakkuja
75 g
voita tai margariinia
TÄYTE
150 g
kylmäsavuporoviipaleita
1 dl
hienonnettua purjosipulia
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2
kananmunaa
2-3 tl
piparjuuritahnaa
2 dl
vahvaa juustoraastetta (vahva emmental, pecorino tai parmesaani)
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
KORISTELUUN
50 g
ohuita kylmäsavuporoviipaleita
tuoretta lehtipersiljaa
pakastekarpaloita

Valmistusohjeet

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos tasaisesti pyöreän leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Hienonna kylmäsavuporo ja purjosipuli pieniksi paloiksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon poro, purjo, kananmunat, piparjuuritahna, juustoraaste sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Kaada seos piparipohjan päälle vuokaan.

  3. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Jäähdytä, koristele ja tarjoile.


    Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Kommentit

    Näytä lisää