Spaghetti alla puttanesca, lisäksi fenkoli-retiisisalaattia, valkosipulileipää ja silkinpehmeä ganache - Reseptit - Ilta-Sanomat

Spaghetti alla puttanesca, lisäksi fenkoli-retiisisalaattia, valkosipulileipää ja silkinpehmeä ganache

Jamie Oliverin kirjassa, 30 minuutin ateriat, kokkaillaan kokonaisia aterioita puolessa tunnissa. Spaghetti alla puttanescan lisäksi tehdään fenkoli-retiisisalaattia, valkosipulileipää ja silkinpehmeää ganachea.

16.12.2011 10:01
Määrä4 hengelle

Ainekset

  • <b>Valkosipulileipä:</b>

  • 1

    ciapattaleipä

  • pieni nippu tuoretta silopersiljaa

  • 3-4

    valkosipulinkynttä

  • <b>Salaatti:</b>

  • 2

    fenkolin mukulaa

  • nippu retiisejä

  • 1

    sitruuna

  • <b>Höysteet:</b>

  • oliiviöljyä

  • ekstra neitsytoliiviöljyä

  • merisuolaa ja mustapippuria

  • <b>Spaghetti:</b>

  • 500 g

    kuivaa spaghettia

  • 225 g

    tonnikalaa öljyssä

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 rkl

    valutettuja kapriksia

  • 30 g

    anjovisfileitä öljyssä

  • 1-2

    tuoretta punaista chiliä

  • pieni nippu tuoretta silopersiljaa

  • 8

    kivetöntä säilykeoliivia

  • jauhettua kanelia

  • 700 g

    tomaattimurskaa

  • 1

    sitruuna

  • <b>Ganache:</b>

  • 200 g

    tummaa suklaata (kaakaopitoisuus n. 70 % )

  • iso nokare voita

  • 3 dl

    kevyt kermaa

  • 3

    klementiiniä

  • 12

    Palmier-keksiä tai muita keksejä dippaamiseen

  • <b>Tarjoiluun:</b>

  • Valpolicella viiniä

Valmistusohjeet

  1. ESIVALMISTELUT: Ota esille raaka-aineet ja työvälineet. Pane vesi kiehumaan kattilaan ja laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Pane iso paistinpannu ja suuri kasari miedolle lämmölle. Kiinnitä minitoimikoneeseen viipalointikiekko.

  2. VALKOSIPULILEIPÄ: Leikkaa leipään 2 cm välein viiltoja lähes pohjaan asti. Hakkaa persilja hienoksi. Rutistele iso leivinpaperiarkki juoksevan veden alla ja levitä sitten auki. Levitä leivinpaperin päälle persilja sekä hyppysellinen suolaa ja pippuria. Valuta joukkoon runsaasti oliiviöljyä ja murskaa arkille 3-4 kuorimatonta valkosipulinkynttä. Hiero seosta kaikkialle leipään käsin ja työnnä sitä tekemiisi viiltoihin. Kääri leipäleivinpaperiin ja laita uuniin. Kurkista uuniin ajoittain.

  3. GANACHE: Kaada kiehuva vesi kasariin pastan keitinvedeksi ja aseta kasarin päälle kuumaa kestävä kulho (kulho ei saa koskea veteen). Paloittele suklaa käärepaperissaan, ota sitten palat kääreestä ja laita ne kulhoon. Lisää kulhoon voi, kerma ja ripaus suolaa sekä yhden klementiinin kuori hienoksi raastettuna. Sekoita ja jätä sulamaan.

  4. SPAGHETTI: Nosta suklaakulhon kasarin päältä ja lisää veteen spaghetti sekä hyppysellinen suolaa. Keitä spaghetti pakkausohjeen mukaan ja laita kulho takaisin kasarin kanneksi. Varo, että vesi ei kiehu yli. Alenna lämpöä tarvittaessa. Kaada tonnikalapurkin öljy paistinpannulle ja jätä kala purkkiin. Murskaa pannulle 2 kuorimatonta valkosipulinkynttä. Lisää myös kaprikset sekä anjovikset öljyineen. Hienonna chilit ja persiljanvarret ja siirrä ne pannulle. Sekoita tässä vaiheessa spaghettia kasarissa. Hienonna persiljanlehdet karkeaksi silpuksi ja laita sivuun. Keitä kastiketta hyvin sekoittaen 2 minuuttia ja lisää sitten tonnikala ja mustat oliivit. Sekoita kastikkeeseen hyppysellinen kanelia ja tomaattimurskaa. GANACHE: Sekoita sulanut suklaa hyvin ja kaada se kuuteen espressokuppiin. Puolita kaksi klementiiniä ja laita ne tarjoilulautaselle keksien kanssa. Vie pöytään.

  5. SALAATTI: Puhdista fenkolit ja leikkaa ne neljään osaan. Poista retiiseistä varret. Viipaloi fenkolit ja retiisit monitoimikoneessa ja kaada viipaleet isoon kulhoon. Purista joukkoon yhden sitruunan mehu ja lisää kaksi lorausta ekstra neitsytoliiviöljyä sekä ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita ainekset käsin, tarkista maku ja vie pöytään. SPAGHETTI: Kun spaghetti on kypsää, valuta se ja ota talteen hieman keitinvettä. Kaada spaghetti varovasti kastikepannulle. Lisää suurin osa persiljasilpusta, purista joukkoon yhden sitruunan mehu ja valuta pannulle ekstra-neitsytoliiviöljyä. Sekoita huolellisesti ja lisää tarvittaessa spaghetin keitinvettä. Kaada spaghetti tarjoilulautaselle, koristele lopulla persiljasilpulla ja vie pöytään.

  6. TARJOILU: Ota leipä uunista ja avaa se kääreestään ruokapöydässä. Kaada punaviini laseihin ja kutsu ruokailijat pöytään.

  7. Jamie Oliver: 30 minuutin ateriat (Readme) Kirja lupaa ateriakokonaisuuden puolessa tunnissa. Laadusta ei tingitä, kyse on järjestelmällisyydestä. Resepti kannattaa lukea useasti ennen aloittamista, ja esivalmistelut on syytä tehdä hyvin. Testikokkailu sujui ongelmitta: kaikki ruoat olivat pöydässä 35 minuutissa. + Selkeä, hyvät kuvat. - Nopea kokkaus vaatii paljon laskutilaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit