Täytetyt sämpylät

Itse tehdyt sämpylät maistuvat niin hyville! Resepti on kirjasta Leivän juurilla (WSOY)
  • 8 sämpylää

Ainekset

25 g
hiivaa
2 ½ dl
kylmää vettä
1 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 dl
kaurahiutaleita
1 dl
vehnä- tai kauraleseitä
noin 5 dl
n. 300 g vehnäjauhoja
Täyte:
8
viipaletta kinkkua
16
viipaletta juustoa
Voiteluun:
1
muna
Koristeluun:
seesamin- tai unikonsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää öljy, suola, hiutaleet, leseet ja suurin osa jauhoista (säästä vähän leipomiseen).

    Vaivaa taikina ja kumoa se jauhotetulle alustalle. Jaa 16 palaan ja kauli ne pyöreiksi, noin 12-senttisiksi levyiksi.
  2. Levitä kinkku ja juustosiivut kahdeksan levyn päälle. Peitä lopuilla levyillä ja ummista reunat.

    Pane sämpylät leivinpaperille pellille. Voit peittää ne leivinpaperilla ja kelmulla ja panna jääkaappiin yöksi. Jos kuitenkin paistat heti, peitä leivinliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä.

    Jos olet kohottanut sämpylät jääkaapissa, ota ne huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi. Voitele munalla ja ripottele siemenet.

    Paista 250 asteessa keskitasolla noin 12 minuuttia.
  3. Kirja: Leivän juurilla, Charlotte Jenkinson (WSOY)

    Ruotsalainen kirja sisältää yli 80 vaivattomasti valmistuvaa reseptiä elämän erilaisiin leipätilanteisiin.

    Perusleipien lisäksi mukana on yllättäviä makuja, kuten raparperileipä tai sitruunasämpylät.

    Testireseptin sämpylätaikinasta tuli todella pehmeää ja herkullista. Ohje on yksinkertainen, ja raakaaineet löytyvät jokaiselta kotoa. Ideana on tehdä täyte valmiiksi sämpylän sisään jo paistovaiheessa.

    + Innostavat kuvat.
    - Missä viipyvät kotimaiset leipäkirjat?

Kommentit

    Näytä lisää