Liha-perunasoselaatikko possunniskasta

Liha-perunasoselaatikkoon voi kätevästi hyödyntää joulukinkun jämät. Resepti on kirjasta Lähellä maata, Heikki Ahopelto ja Jaani Vaahtera (Paasilinna).
  • noin 6 hengelle

Ainekset

n. 800 g
kassleria tai joulukinkun jämät
kypsää lihaa käyttäessäsi et tarvitse sitä niin paljon
2 rkl
öljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
2 kg
jauhoisia perunoita
2 tl
suolaa
½ l
täysmaitoa
100 g
voita
2-3
luomumunia
voita vuoan voiteluun ja pinnalle

Valmistusohjeet

  1. Paista kassleria 100-asteisessa uunissa 3-4 tuntia paistopussissa. Lihasta tulee ylikypsää ja se on helppo repiä haarukalla paloiksi.

    Neljän tunnin hautumisen jälkeen lihasta sulaa rasva ja se kutistuu.

    Voit käyttää ohjeeseen myös joulukinkun jämiä.
  2. Leikkaa tai revi ylikypsä kassler paloiksi. Paista lihoja öljyssä hetki ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Keitä perunat ja survo ne kypsiksi suolan ja voin kanssa. Lisää kuuma maito. Sekoita. Lisää munat ja sekoita.
  4. Voitele uunivuoka ja lisää muusia ja lihaa vuorotellen vuokaan.
    Lisää pinnalle voinokareita.

    Paista 175 asteisessa uunissa noin 40 min.
  5. Resepti kirjasta:

    Lähellä maata - Heikki Ahopelto ja Jaani Vaahtera
    (Paasilinna)

    Keittiömestari Ahopelto on lähiruoan ja pientuottajien
    puolestapuhuja. Kirjan resepteihin käytetään puhtaita,
    kotimaisia raaka-aineita.

Kommentit

    Näytä lisää