Rocky road - Reseptit - Ilta-Sanomat

Rocky road

Rocky road on klassinen suklaaherkku, joka kätkee sisälleen vaahtokarkkia.

16.12.2011 11:09

Ainekset

  • 200 g

    tummaa suklaata 55-60 % tai

  • maitosuklaata 35-40 %

  • kourallinen vaahtokarkkeja

  • kourallinen saksanpähkinöitä, pistaasipähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja kuivattuja marjoja

Valmistusohjeet

  1. Paloittele vaahtokarkit ja kokonaiset pähkinät ja hedelmät pienemmiksi paloiksi kulhoon. Temperoi eli sulata suklaa oikeaan käyttölämpötilaan, ei yli 30 asteeseen.

  2. Kaada temperoitu suklaa vaahtokarkki-pähkinäseokseen ja sekoita nopeasti hyvin ainekset sekaisin. Kaada seos leivinpaperoituun vuokaan tms. ja painele massaa tiiviimmäksi.

  3. Anna kovettua huoneenlämmössä ja leikkaa jähmettyneenä paloiksi sahalaitaveitsellä. Reseptit: Mika Gröndahl - Chjoko suklaapuoti

  4. Suklaan temperointi: Suklaa sulatetaan varovasti, niin, että sen lämpötila ei kohoa yli 30 asteen. Temperointi tuo suklaan aromit paremmin esille. Temperoitu suklaa rapsahtaa kivasti sitä puraistaessa ja siihen pystyy myös koskemaan sormilla. Suklaa ei sula heti sormiin, kuten temperoimaton suklaa, eikä se sula huoneenlämmössä. Suklaa irtoaa muoteista helpommin, kun se on temperoitu. Temperoidun suklaan kiiltävä pinta myös näyttää hyvältä. Pilko suklaa pieneksi rouheeksi astiaan. Voit sulattaa suklaan mikrossa tai vesihauteessa. Vesihauteen kanssa on oltava tarkkana, ettei vesihöyryä pääse suklaan joukkoon. Suklaamestari Mika Gröndahlin mukaan mikro on kätevämpi vaihtoehto. Pidä se täysteholla ja aloita 20 sekunnilla. Sekoita ja jatka 10 sekunnilla. Sekoita taas. Etene pikkuhiljaa. Nopean tuloksen saat, kun suklaa on rouhittu tarpeeksi pieneksi. Kun suklaa alkaa lämmetä mutta joukossa on vielä rouhetta, sekoita sitä voimakkaasti. Niin se sulaa varovasti. Anna konvehtien kuivua huoneenlämmössä ainakin 12 tuntia ennen kuorrutusta. Kuivatus takaa sen, että nesteet haihtuvat ja täyte ei pursuile kuorrutuksesta. Älä siis nosta konvehteja jääkaappiin odottamaan kuorrutusta, sillä siellä on kosteutta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit