Mummon joulukakku

Kuivatut hedelmät maustavat joulukakun.
  • 2 t
  • 12 annosta
  • 230 kcal / annos

Ainekset

150 g
suklaata
100 g
voita
3
munaa
2 dl
sokeria
90 g
hasselpähkinärouhetta
3 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
Kuorrutus:
2 rkl
hunajaa
1
kanelitanko
2 rkl
vettä
100 g
kivettömiä kuivattuja taateleita
100 g
kivettömiä kuivattuja aprikooseja
1 prk
vaniljarahkaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata suklaa mikrossa tai liedellä miedolla lämmöllä.

    Lisää sulan suklaan joukkoon voi nokareina. Sekoita tasaiseksi. Voit lämmittää seosta tarvittaessa.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi
    vaahdoksi. Sekoita vaahtoon suklaaseos.

    Sekoita keskenään hasselpähkinärouhe, vehnäjauhot ja
    leivinjauhe. Nostele seos kevyesti munavaahdon joukkoon.

    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun
    vuokaan jonka tilavuus on noin 1,8 litraa.
  3. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50
    minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun
    jäähtyä hieman ennen kumoamista.

    Kakku saa tekeytyä hyvin peitettynä seuraavaan päivään.
  4. Kiehauta hunaja, kanelitanko ja vesi. Laita kattilaan
    taatelit ja hedelmät. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla
    noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

    Sivele kakun päälle vaniljarahka juuri ennen tarjoilua.

    Koristele pinta haudutetuilla hedelmillä.

Kommentit

    Näytä lisää