Reseptit
Mummon joulukakku

Mummon joulukakku
Kuivatut hedelmät maustavat joulukakun.
- 2 t
- 12 annosta
- 230 kcal / annos
Ainekset
- 150 g
- suklaata
- 100 g
- voita
- 3
- munaa
- 2 dl
- sokeria
- 90 g
- hasselpähkinärouhetta
- 3 dl
- vehnäjauhoja
- 1 ½ tl
- leivinjauhetta
- Kuorrutus:
- 2 rkl
- hunajaa
- 1
- kanelitanko
- 2 rkl
- vettä
- 100 g
- kivettömiä kuivattuja taateleita
- 100 g
- kivettömiä kuivattuja aprikooseja
- 1 prk
- vaniljarahkaa
Valmistusohjeet
- Sulata suklaa mikrossa tai liedellä miedolla lämmöllä.
Lisää sulan suklaan joukkoon voi nokareina. Sekoita tasaiseksi. Voit lämmittää seosta tarvittaessa. - Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi
vaahdoksi. Sekoita vaahtoon suklaaseos.
Sekoita keskenään hasselpähkinärouhe, vehnäjauhot ja
leivinjauhe. Nostele seos kevyesti munavaahdon joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun
vuokaan jonka tilavuus on noin 1,8 litraa. - Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50
minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Anna kakun
jäähtyä hieman ennen kumoamista.
Kakku saa tekeytyä hyvin peitettynä seuraavaan päivään. - Kiehauta hunaja, kanelitanko ja vesi. Laita kattilaan
taatelit ja hedelmät. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla
noin 10 minuuttia ja anna jäähtyä.
Sivele kakun päälle vaniljarahka juuri ennen tarjoilua.
Koristele pinta haudutetuilla hedelmillä.
- jälkiruoka
- Makea leivonnainen
- kakku
- Leivonta
- Hedelmät
- Muna
- itsenäisyyspäivä
- Joulu
- pikkujoulut
- Suklaa
- joululeivonta
Kommentit
Näytä lisää