Uunikurpitsaa

Uunikurpitsa on ihanan mausteinen. Jos valmistat mausteöljyn jo edellisenä päivänä, niin saat ruuasta vieläkin maukkaamman.
  • 1 t + öljyn maustuminen yön yli
  • 8 annosta

Ainekset

2
butternut-kurpitsaa
1 dl
maapähkinäöljyä
2
tähtianista
4
kokonaista vihreää kardemummaa
10
kokonaista mustapippuria
merisuolaa
1
sitruuna
jauhettua muskottipähkinää
sahramia

Valmistusohjeet

  1. Murskaa mausteita kevyesti esim. morttelissa, laita mausteet kuivaan kattilaan, kuumenna vähän.
    Kun kattila on jäähtynyt, peitä se kelmulla.
    Lisää öljy ja nosta sivuun. Anna öljyn maustua yön yli.



  2. Lohko kurpitsat kuorineen, poista siemenet, laita lohkot
    voideltuun vuokaan.
    Siivilöi maustettu pähkinäöljy kurpitsojen päälle, pyörittele
    öljyssä.
    Kypsennä lohkot uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia.

  3. äähdytä hetki ja poista kuoret.
    Murskaa pehmeä kurpitsa haarukalla. Sekoita joukkoon suola, sahrami ja muskotti. Tarjoile kuumana.

Kommentit

    Näytä lisää