Lanttulaatikko - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lanttulaatikko

Koristele lanttulaatikon pinta korppujauholla.

20.12.2011 15:47
Määrä8 annosta
Valmistusaika2 ½ t
Energia130 kcal / annos

Ainekset

  • 800 g

    lanttua

  • vettä keittämiseen

  • suolaa

  • nokare voita

  • 1 dl

    korppujauhoja

  • 2 dl

    kermaa

  • ½ tl

    jauhettua inkivääriä

  • hyppysellinen valkopippuria

  • noin 2 rkl siirappia

  • 1-2

    kananmunaa tai keltuaista

  • Pinnalle:

  • korppujauhoja

  • voinokareita

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja viipaloi lantut. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi vähintään 20 minuuttia. Siivilöi liemi talteen, soseuta lantut ja lisää nokare voita. Lisää soseeseen 4 dl keitinlientä. Sekoita korppujauhot ja kerma keskenään ja lisää survokseen. Mausta inkiväärillä, valkopippurilla ja halutessasi siirapilla ja kananmunilla tai keltuaisilla. Kaada survos voideltuun vuokaan ja painele pinta laineiseksi lusikalla. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare. Paista hetken aikaa 200 asteisessa uunissa ja laske lämpötila 150 asteeseen. Paista noin 2 tuntia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit