Lanttulaatikko

Koristele lanttulaatikon pinta korppujauholla.
  • 2 ½ t
  • 8 annosta
  • 130 kcal / annos

Ainekset

800 g
lanttua
vettä keittämiseen
suolaa
nokare voita
1 dl
korppujauhoja
2 dl
kermaa
½ tl
jauhettua inkivääriä
hyppysellinen valkopippuria
noin 2 rkl siirappia
1-2
kananmunaa tai keltuaista
Pinnalle:
korppujauhoja
voinokareita

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja viipaloi lantut. Keitä vähässä, suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi vähintään 20 minuuttia.

    Siivilöi liemi talteen, soseuta lantut ja lisää nokare voita. Lisää soseeseen 4 dl keitinlientä.

    Sekoita korppujauhot ja kerma keskenään ja lisää survokseen.

    Mausta inkiväärillä, valkopippurilla ja halutessasi siirapilla ja kananmunilla tai keltuaisilla.

    Kaada survos voideltuun vuokaan ja painele pinta laineiseksi lusikalla. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama voinokare.

    Paista hetken aikaa 200 asteisessa uunissa ja laske lämpötila 150 asteeseen. Paista noin 2 tuntia.

Kommentit

    Näytä lisää