Imelletty perunalaatikko

Joidenkin mielestä imelletty perunalaatikko on parasta joulupöydässä.
  • 8 t
  • 8 annosta
  • 230 kcal / annos

Ainekset

2 kg
perunoita (lajike erittäin jauhoinen)
vettä
4 rkl
vehnäjauhoja
noin 5-8 dl
täysmaitoa
3 rkl
voita
suolaa
halutessasi vielä makeampaa
lisää siirappia tai sokeria

Valmistusohjeet

  1. Valitse perunalaatikkoon jauhoinen perunalajike.

    Kuori perunat ja keitä ne pehmeiksi suolattomassa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Soseuta perunat ja anna hiukan jäähtyä.
  2. Sekoita vähän jäähtyneeseen, mutta lämpimään survokseen vehnäjauhot ja sen verran keitinlientä, että saat sakeahkon soseen. Peitä astia ja pidä sitä lämpimässä paikassa 4-5 tuntia tai yön yli. Lämmin paikka voi olla lämpökaappi, vesihaude tai 50-70 asteinen uuni.

    Pidä huolta siitä, että seoksen lämpötila on koko imeltymisen ajan yli 50 astetta, mutta alle 75 astetta.

    Imeltyessään sose löystyy, muuttuu väriltään tummemmaksi ja makeutuu.
  3. Lisää maito, sulatettu rasva ja mikäli haluat makeutta lisää siirappi tai sokeria. Paista laatikkoa voidellussa vuoassa 150-170 asteessa 2-3 tuntia.

Kommentit

    Näytä lisää