Reseptit

Maa-artisokkamoussepiirakka

Valmista tyylikäs ja trendikäs valkoinen maa-artisokkapiirakka etukäteen jääkaappiin hyytymään. Koristele se vasta juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

POHJA
200 g
Ruis Digestivekeksejä
50 g
voita
TÄYTE
5
liivatelehteä
400 g
maa-artisokkaa
4 dl
maitoa
suolaa
ripaus
valkopippuria
ripaus
muskottipähkinää
1/2 dl
ranskankermaa
1 1/2 dl
kuohukermaa
KORISTELUUN
jokiravunpyrstöjä ja siian mätiä
tilliä

Valmistusohjeet

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
    Kuori ja paloittele maa-artisokat ja keitä ne maidossa kypsiksi. Siivilöi maito, ja ota siitä osa talteen.

    Soseuta maa-artisokat ja ohenna maidolla sen verran, että seos on kuin paksua jogurttia. Mausta.
  2. Kuumenna 1 dl maa-artisokkasoseesta ja sulata liivateet siihen. Lisää loppu sose ja ranskankerma ja sekoita hyvin.
    Tarkista maku.
    Lisää löysäksi vaahdotettu kerma.
  3. Murusta keksit ja sekoita siihen sulatettu voi.
    Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun pitkulaisen vuoan pohjalle.
    Kaada täyte päälle ja anna hyytyä kylmässä yön yli.
    Koristele juuri ennen tarjoilua.


    Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Kommentit

    Näytä lisää