Maa-artisokkamoussepiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maa-artisokkamoussepiirakka

Valmista tyylikäs ja trendikäs valkoinen maa-artisokkapiirakka etukäteen jääkaappiin hyytymään. Koristele se vasta juuri ennen tarjoilua.

21.12.2011 8:53

Ainekset

  • POHJA

  • 200 g

    Ruis Digestivekeksejä

  • 50 g

    voita

  • TÄYTE

  • 5

    liivatelehteä

  • 400 g

    maa-artisokkaa

  • 4 dl

    maitoa

  • suolaa

  • ripaus

    valkopippuria

  • ripaus

    muskottipähkinää

  • 1/2 dl

    ranskankermaa

  • 1 1/2 dl

    kuohukermaa

  • KORISTELUUN

  • jokiravunpyrstöjä ja siian mätiä

  • tilliä

Valmistusohjeet

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuori ja paloittele maa-artisokat ja keitä ne maidossa kypsiksi. Siivilöi maito, ja ota siitä osa talteen. Soseuta maa-artisokat ja ohenna maidolla sen verran, että seos on kuin paksua jogurttia. Mausta.

  2. Kuumenna 1 dl maa-artisokkasoseesta ja sulata liivateet siihen. Lisää loppu sose ja ranskankerma ja sekoita hyvin. Tarkista maku. Lisää löysäksi vaahdotettu kerma.

  3. Murusta keksit ja sekoita siihen sulatettu voi. Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun pitkulaisen vuoan pohjalle. Kaada täyte päälle ja anna hyytyä kylmässä yön yli. Koristele juuri ennen tarjoilua. Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit