Raidallinen tiramisu

Raidallisessa tiramisussa maistuu amaretto-liköörillä maustettu juustotäyte. Nopea ja herkullinen kakku kannattaa valmistaa juhlia edeltävänä päivänä ja jäähdyttää kunnolla. Koristele sen pinta kaakaolla vasta juuri ennen tarjoilua.

21.12.2011 9:02

Ainekset

  • POHJA

  • 200 g

    LU Perinteisiä Piparkakkuja

  • 75 g

    voita tai margariinia

  • TÄYTE

  • 400 g

    maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa

  • 2 dl

    kuohu- tai vispikermaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 rkl

    vaniljasokeria

  • 1

    sitruunan mehu ja raastettu uori

  • 3

    kananmunaa

  • MAUSTEET

  • 2-3 rkl

    amarettoa

  • 100 g

    valkoista suklaata

  • 100 g

    Marabou tummaa suklaata

  • Koristeluun tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohjeet

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tasaisesti pyöreän leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään kulhossa. Sulata molemmat suklaat varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Jaa täyte kahteen kulhoon ja mausta toinen puoli amaretolla ja valkosuklaalla ja toinen puoli tummalla suklaalla.

  3. Kaada täytteitä keksipohjan päälle vuokaan kerroksittain, kahteen tai useampaan kerrokseen. Paista kakkua 150-asteisessa uunissa 60-75 minuuttia. Kakku on vielä pehmeä kun sen ottaa uunista.

  4. Jäähdytä kakku kokonaan, mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa. Koristele pinta kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua. Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit