Raidallinen tiramisu

Raidallisessa tiramisussa maistuu amaretto-liköörillä maustettu juustotäyte. Nopea ja herkullinen kakku kannattaa valmistaa juhlia edeltävänä päivänä ja jäähdyttää kunnolla. Koristele sen pinta kaakaolla vasta juuri ennen tarjoilua.

Ainekset

POHJA
200 g
LU Perinteisiä Piparkakkuja
75 g
voita tai margariinia
TÄYTE
400 g
maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
2 dl
kuohu- tai vispikermaa
2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1
sitruunan mehu ja raastettu uori
3
kananmunaa
MAUSTEET
2-3 rkl
amarettoa
100 g
valkoista suklaata
100 g
Marabou tummaa suklaata
Koristeluun tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohjeet

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tasaisesti pyöreän leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään kulhossa. Sulata molemmat suklaat varovasti vesihauteessa tai mikrossa.

    Jaa täyte kahteen kulhoon ja mausta toinen puoli amaretolla ja valkosuklaalla ja toinen puoli tummalla suklaalla.
  3. Kaada täytteitä keksipohjan päälle vuokaan kerroksittain, kahteen tai useampaan kerrokseen.

    Paista kakkua 150-asteisessa uunissa 60-75 minuuttia. Kakku on vielä pehmeä kun sen ottaa uunista.
  4. Jäähdytä kakku kokonaan, mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa. Koristele pinta kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.


    Tämä resepti on toteutettu yhteistyökumppanin kanssa. Lisää reseptejä osoitteesta www.keksihylly.fi.

Kommentit

    Näytä lisää