Hedelmäinen joulupuuro ohrasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hedelmäinen joulupuuro ohrasta

Kuivat hedelmät maustavat joulun ohraisen uunipuuron.

23.12.2011 11:27
Määrä6 annosta
Valmistusaika1 ½ t
Energia245 kcal / annos

Ainekset

  • padan voiteluun voita

  • 2 dl

    rikottuja ohrasuurimoita

  • 1 tl

    suolaa

  • 50 g

    mantelirouhetta tai -jauhetta

  • 1 rkl

    hunajaa

  • 1 dl

    rusinoita

  • 200 g

    kuivattuja, kivettömiä luumuja tai aprikooseja puolitettuna

  • 1

    manteli

  • 12-14 dl

    täysmaitoa

Valmistusohjeet

  1. Voitele laakea uunivuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne pataan. Lorauta päälle vähän hunajaa ja lisää hedelmät. Piilota joukkoon manteli. Kaada pataan maito ja sekoita varovasti.

  2. Anna puuron kypsyä hiljalleen 150 asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia. Valmiin puuron päälle voi ripotella sokeri-kaneliseosta. Tarjoile maidon kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit