Reseptit

Hedelmäinen joulupuuro ohrasta

Kuivat hedelmät maustavat joulun ohraisen uunipuuron.
  • 1 ½ t
  • 6 annosta
  • 245 kcal / annos

Ainekset

padan voiteluun voita
2 dl
rikottuja ohrasuurimoita
1 tl
suolaa
50 g
mantelirouhetta tai -jauhetta
1 rkl
hunajaa
1 dl
rusinoita
200 g
kuivattuja, kivettömiä luumuja tai aprikooseja puolitettuna
1
manteli
12-14 dl
täysmaitoa

Valmistusohjeet

  1. Voitele laakea uunivuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada ne pataan. Lorauta päälle vähän hunajaa ja lisää hedelmät. Piilota joukkoon manteli. Kaada pataan maito ja sekoita varovasti.
  2. Anna puuron kypsyä hiljalleen 150 asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia. Valmiin puuron päälle voi ripotella sokeri-kaneliseosta. Tarjoile maidon kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää