Höyrytetyt sämpylät korealaiseen tyyliin

Höyrytä sämpylät kypsiksi bambuhöyryttimellä tai höyryuunissa. Täytä sämpylät ylikypsällä possulla, marinoiduilla kurkuilla ja majoneesikastikkeella.
  • 1 ½ t
  • n. 12 sämpylää
  • 239 kcal / annos

Ainekset

ripaus suolaa
ripaus sokeria
1 rkl
n. 5 g kuivahiivaa
2 dl
vehnäjauhoa
1 ½ dl
riisijauhoa
(varmista, ettei riisijauho ole aasialaista tahmeaa riisijauhoa - glutenious rice flour - vaan non glutenious -jauhoa. Glutenious riisijauho tekee sämpylöistä sitkeitä.)
2 rkl
seesamiöljyä
1 ½ dl
lämmintä vettä
koristeeksi seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita suola, sokeri ja kuivahiiva jauhojen joukkoon. Lisää öljy ja lämmin vesi. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puoli tuntia.

    Muotoile taikinasta pieniä sämpylöitä. Voitele kädet seesamiöljyllä kevyesti, jos taikina tarttuu.
  2. Tee leivinpaperista pieniä neliöitä ja ripottele paperin päälle vähän jauhoja. Nosta sämpylät höyryttimeen paperien päälle ja anna kohota hetken aikaa. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

    Jätä sämpylöiden väliin tilaa, etteivät ne tartu kiinni toisiinsa.
  3. Sulje kansi tiiviisti juuri ennen höyrytystä. Nosta höyrytin wokkiin tai kattilan päälle, jonka pohjalla on kiehuvaa vettä. Höyrytä kypsiksi noin 15 minuutin ajan bambuhöyryttimessä tai höyryuunissa.

Kommentit

    Näytä lisää