Reseptit

Munakoisovuoka

Munakoiso ja fetajuusto maistuvat tässä uunivuoka-ruoassa.
  • 1 t 30 min.
  • 4 annosta
  • 562 kcal / annos

Ainekset

2
isoa munakoisoa ohuina viipaleina
400 g
karitsanjauhelihaa
2 rkl
öljyä
3 tl
kuivattua minttua
2 tl
kuivattua yrttiseosta esim. oregano, basilika ja rosmariini seosta
mustapippuria
merisuolaa
2
punasipulia
6
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
2
vartta selleriä
2 rkl
öljyä
2 prk
n. 800 g laadukasta tomaattimurskaa tai pilkottuja tomaatteja
2 tl
sokeria
suolaa
½ dl
kreikkalaista oliiviöljyä
300 g
fetajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Paista munakoisoviipaleet molemmilta puolilta ruskeiksi kuivalla pannulla. Nosta sivuun.

    Ruskista jauheliha ja yrttiseokset öljyssä. Mausta pippurilla ja suolalla. Nosta sivuun odottamaan.
  2. Kuullota hienonnetut punasipulit, valkosipulit, hienonnettu
    fenkoli ja selleri pehmeiksi. Lisää tomaattimurska, sokeri ja suola.

    Anna kiehua noin 20 min. miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon runsaasti oliiviöljyä.
  3. Kokoa vuoka paistetuista aineksista latoen niitä vuorotellen vuokaan. Murustele väleihin fetajuustoa.

    Paista 170-asteisessa uunissa noin 45 min. Tarjoile kylmän
    jogurttikastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää