Sellerikeitto

Koristele sellerikeitto pistaasilla ja avokadoöljyllä.
  • 40 min.
  • 4 annosta
  • 370 kcal / annos

Ainekset

2 rkl
avokadoöljyä tai rypsiöljyä
500 g
varsiselleriä
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 dl
kasvislientä
4 dl
kookosmaitoa
1
laakerinlehti
1
timjamin oksa
vastajauhettua mustapippuria
suolaa
2 rkl
sitruunamehua
100 g
baby pinaattia
Pinnalle:
1 dl
rouhittuja pistaasipähkinöitä
4 tl
avokadoöljyä

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi lehtisellerin varret. Kuullota viipaleet ja sipulit öljyssä. Lisää kookosmaito, kasvisliemi ja mausteet.

    Hauduta keittoa kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes
    varsiselleri on pehmeää. Lisää pinaatti ja soseuta keitto.

  2. Mausta sitruunamehulla ja tarkista maku. Siivilöi keitto ja
    annostele keittolautasille. Viimeistele keitto pistaasipähkinärouheella ja avokadoöljyllä.

Kommentit

    Näytä lisää