Ainekset
2 rkl
avokadoöljyä tai rypsiöljyä
500 g
varsiselleriä
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 dl
kasvislientä
4 dl
kookosmaitoa
1
laakerinlehti
1
timjamin oksa
vastajauhettua mustapippuria
suolaa
2 rkl
sitruunamehua
100 g
baby pinaattia
Pinnalle:
1 dl
rouhittuja pistaasipähkinöitä
4 tl
avokadoöljyä
Valmistusohjeet
Viipaloi lehtisellerin varret. Kuullota viipaleet ja sipulit öljyssä. Lisää kookosmaito, kasvisliemi ja mausteet. Hauduta keittoa kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes varsiselleri on pehmeää. Lisää pinaatti ja soseuta keitto.
Mausta sitruunamehulla ja tarkista maku. Siivilöi keitto ja annostele keittolautasille. Viimeistele keitto pistaasipähkinärouheella ja avokadoöljyllä.