Selleripihvit

Tarjoile selleripihvit tomaattisen kastikkeen kanssa.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 299 kcal / annos

Ainekset

1 iso
juuriselleri tai 2 pientä
Leivitys:
1
kananmuna
2 rkl
vettä
½ dl
kurpitsansiemeniä
½ dl
auringonkukansiemeniä
½ dl
pellavarouhetta
Paistamiseen:
voita
Tomaattikastike:
1 rkl
voita
2
tomaattia lohkoina
2
valkosipulinkynttä viipaleina
1
pieni sipuli hienonnettuna
1 tl
kuivattua timjamia
1 rkl
tomaattisosetta
2 dl
kermaa
suolaa
2 tl
hunajaa
vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kastike. Kuullota voissa tomaatit, sipulit
    ja timjami. Lisää kerma ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

    Siivilöi kastike ja tarkista maku.
  2. Kuori ja viipaloi juuriselleri ohuiksi viipaleiksi. Riko munan
    rakenne kevyesti laakeassa kulhossa ja sekoita toisessa
    kulhossa siemenet ja mausteet. Kääntele selleriviipaleet
    ensin kananmunassa ja sen jälkeen siemenseoksessa.
  3. Paista pannulla voissa molemmin puolin rapeiksi. Laita viipaleet vielä 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Nauti tomaattikastikkeen kera.

Kommentit

    Näytä lisää