Selleripihvit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Selleripihvit

Tarjoile selleripihvit tomaattisen kastikkeen kanssa.

23.1.2012 13:09
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia299 kcal / annos

Ainekset

  • 1 iso

    juuriselleri tai 2 pientä

  • <b>Leivitys:</b>

  • 1

    kananmuna

  • 2 rkl

    vettä

  • ½ dl

    kurpitsansiemeniä

  • ½ dl

    auringonkukansiemeniä

  • ½ dl

    pellavarouhetta

  • <b>Paistamiseen:</b>

  • voita

  • <b>Tomaattikastike:</b>

  • 1 rkl

    voita

  • 2

    tomaattia lohkoina

  • 2

    valkosipulinkynttä viipaleina

  • 1

    pieni sipuli hienonnettuna

  • 1 tl

    kuivattua timjamia

  • 1 rkl

    tomaattisosetta

  • 2 dl

    kermaa

  • suolaa

  • 2 tl

    hunajaa

  • vastajauhettua mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kastike. Kuullota voissa tomaatit, sipulit ja timjami. Lisää kerma ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Siivilöi kastike ja tarkista maku.

  2. Kuori ja viipaloi juuriselleri ohuiksi viipaleiksi. Riko munan rakenne kevyesti laakeassa kulhossa ja sekoita toisessa kulhossa siemenet ja mausteet. Kääntele selleriviipaleet ensin kananmunassa ja sen jälkeen siemenseoksessa.

  3. Paista pannulla voissa molemmin puolin rapeiksi. Laita viipaleet vielä 200 asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Nauti tomaattikastikkeen kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit