Reseptit
Crêpes Suzette - appelsiiniletut

Crêpes Suzette - appelsiiniletut
Ranskalaiset letut liekitetään appelsiiniliköörissä.
- 1 t
- 10-12 ohutta lettua
- 298 kcal / annos yksi lettu kastikkeella
Ainekset
- 1
- kananmuna
- 1
- munan keltuainen
- 2 ½ dl
- maitoa
- 2 ½ dl
- vehnäjauhoja
- ½ tl
- suolaa
- 1 rkl
- sokeria
- 3 rkl
- voisulaa
- voita paistamiseen
- Lettujen appelsiinitäyte:
- 2
- appelsiinin raastettu kuori
- 100 g
- voita
- 1 dl
- sokeria
- 8 cl
- konjakkia
- 8 cl
- cointreau-likööriä
Valmistusohjeet
- Vatkaa kaikki ainekset yhteen. Taikinan kannattaa antaa turvota vähintään puolisen tuntia huoneenlämmössä ennen paistamista.
- Paista taikinasta ohuen ohuita ohukaisia. Taittele valmiit ohukaiset neljään osaan ja pane ne uunivuoassa lämpimään uuniin, jossa ne pysyvät lämpöisinä, kunnes kaikki ovat valmiita.
- Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta kuori. Kuumenna iso
valurautapannu. Sulata voita pannussa ja lisää appelsiininkuorta.
Hauduta pari minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää sokeria
ja anna sen sulaa. - Lado ohukaiset pannuun. Tee tämä muutamassa osassa. Kääntele ohukaisia sokeri-voiseoksessa miedolla lämmöllä paistaen, kunnes sokeri on sulanut kunnolla ja ohukaiset ovat kuumia.
- Kaada konjakkia ja cointreauta pannuun ja sytytä alkoholi varovasti tuleen. Anna alkoholin palaa ja valele ohukaisia pannussa olevalla liemellä. Tarjoile heti.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää