Crêpes Suzette - appelsiiniletut

Ranskalaiset letut liekitetään appelsiiniliköörissä.
  • 1 t
  • 10-12 ohutta lettua
  • 298 kcal / annos yksi lettu kastikkeella

Ainekset

1
kananmuna
1
munan keltuainen
2 ½ dl
maitoa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
suolaa
1 rkl
sokeria
3 rkl
voisulaa
voita paistamiseen
Lettujen appelsiinitäyte:
2
appelsiinin raastettu kuori
100 g
voita
1 dl
sokeria
8 cl
konjakkia
8 cl
cointreau-likööriä

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa kaikki ainekset yhteen. Taikinan kannattaa antaa turvota vähintään puolisen tuntia huoneenlämmössä ennen paistamista.
  2. Paista taikinasta ohuen ohuita ohukaisia. Taittele valmiit ohukaiset neljään osaan ja pane ne uunivuoassa lämpimään uuniin, jossa ne pysyvät lämpöisinä, kunnes kaikki ovat valmiita.
  3. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta kuori. Kuumenna iso
    valurautapannu. Sulata voita pannussa ja lisää appelsiininkuorta.

    Hauduta pari minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää sokeria
    ja anna sen sulaa.
  4. Lado ohukaiset pannuun. Tee tämä muutamassa osassa. Kääntele ohukaisia sokeri-voiseoksessa miedolla lämmöllä paistaen, kunnes sokeri on sulanut kunnolla ja ohukaiset ovat kuumia.
  5. Kaada konjakkia ja cointreauta pannuun ja sytytä alkoholi varovasti tuleen. Anna alkoholin palaa ja valele ohukaisia pannussa olevalla liemellä. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää