Bouillabaissekeitto - ranskalainen kalakeitto

Bouillabaisse tulee Ranskasta. Siihen lisätään useita kaloja ja äyriäisiä ja se tarjoillaan rouillekastikkeen ja maalaisleivän kanssa.
  • 50 min.
  • 4 annosta
  • 479 kcal / annos

Ainekset

½ dl
oliiviöljyä
2
sipulia
½
fenkoli
4
valkosipulinkynttä
hyppysellinen sahramia
merisuolaa ja mustapippuria
4
tomaattia tai 250 g kirsikkatomaatteja
tuoreita timjamin oksia
1
laakerinlehti
1
appelsiinin raastettu kuori
5 dl
valkoviiniä
8 dl
vettä tai kalalientä
20
sinisimpukkaa
700 g
paloitetua kalaa (mieluiten 2-4 erilaista kalaa)
10
kokonaista jättikatkarapua kuorineen
loraus laadukasta oliiviöljyä
tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmistusohjeet


  1. Pehmennä kuumassa runsaassa öljyssä hienonnettu sipuli, valkosipuli ja fenkoli. Lisää sahrami, suola ja pippuri. Kuullota hetki. Lisää kuutioidut tomaatit ja kuumenna. Lisää joukkoon hienonnettu timjami, laakerinlehti ja appelsiininkuori. Hauduta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää viini, kalaliemi tai vesi. Keittele lientä noin
    30 minuuttia.

    Harjaa sinisimpukat hyvin ja heitä avonaiset pois, ne ovat
    kuolleita. Nosta kattilaan simpukat, kalat ja viimeiseksi
    katkaravut. Lorauta keittoon vielä oliiviöljy ja lisää persilja.
    Laita kansi päälle. Odota, että simpukat aukeavat ja kala on
    kypsynyt. Tarjoile rouillen ja maalaisleivän kanssa.
  2. Laita tarjolle maalaisleipää.

Kommentit

    Näytä lisää