Mustikkapiirakka

Parhaat piirakkareseptit ovat kulkeneet suvussa vuosikymmeniä. Mustikkapiirakan kanssa maistuu kermavaahto tai vaniljajäätelö.
  • 40 min.
  • 8 annosta
  • 344 kcal / annos ilman jäätelöä tai kermavaahtoa

Ainekset

2
munaa
1 ½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
3 dl
vehnäjauhoa
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
sulatettua voita
1 dl
kermaa
Päälle:
200 g
mustikoita
lopuksi tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokerit kevyesti vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi hyvin sekoittaen. Lisää sulatettu voi ja kerma. Sekoita tasaiseksi.
  2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija noin 27 cm). Ripottele pinnalle mustikat. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25-30 minuuttia.

    Jäähdytä vähän ja sirottele tomusokeria päälle. Tarjoile
    kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää