Mokkapalat

Mokkapalat on Suomen googlatuin resepti.
  • 1 t
  • 30 palaa
  • 165 kcal / pala

Ainekset

200 g
sulatettua voita
3
munaa
3 dl
sokeria
2 dl
täysmaitoa
5 dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
1 ½ tl
vaniliinisokeria
3 rkl
tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
Päälle:
4 dl
tomusokeria
5 rkl
sulatettua voita
5 rkl
vahvaa kahvia
1 rkl
tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl
vaniljasokeria
nonparelleja tai strösseliä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

    Sulata voi ja anna jäähtyä.

    Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Lisää lopuksi sulatettu voi.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutuksen lisäämistä.
  3. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Kaada kuorrutus
    jäähtyneen kypsän pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi.

    Ripottele pinnalle koristeet. Kun kuorrutus on kovettunut, leikkaa levy terävällä veitsellä annospaloiksi.

Kommentit

    Näytä lisää