Häränlihaa ja juureksia padassa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Häränlihaa ja juureksia padassa

Juurekset ja härkä kypsyvät mureiksi uunin lämmössä.

1.2.2012 13:09
Määrä6 annosta
Valmistusaika2 t
Energia320 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    naudan paistia viipaleina

  • 2

    porkkanaa

  • 1

    lanttu

  • 1

    selleri

  • 1

    palsternakka

  • 2

    sipulia

  • 3

    laakerinlehteä

  • 1 rkl

    kokonaisia maustepippureita

  • suolaa

  • vettä

  • Paistamiseen:

  • voita

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja lohko kasvikset. Ruskista lihat pienissä erissä voissa ja kaada ne sitten kannelliseen uunipataan. Huuhtele paistinpannu välillä vedellä ja kaada paistiliemi lihojen päälle pataan. Pyöräytä vielä kasvikset voissa pannulla ja lisää pataan. Mausta suolalla ja lisää kokonaiset pippurit ja laakerinlehdet.

  2. Lisää vettä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta uunissa 150 asteessa noin 1 ½ tuntia, kunnes liha on mureaa ja kypsää. Kurkkaa pataan pari kertaa kypsennyksen aikana ja painele päällimmäisiä lihoja liemeen puukauhalla. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä etikkapunajuurten ja suolakurkkujen kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit