Uuniperuna savulohitäytteellä

Tarjoile uuniperunat raikkaan salaatin kanssa.
  • 5 min. + perunan paistoaika n. 1 t
  • 4 annosta
  • 440 kcal / annos yhdellä perunalla

Ainekset

Uuniperunat:
2
isoa uuniperunaa per aikuinen (esim. rosamunda-lajiketta)
Savulohitäyte:
200 g
lämminsavulohta
1 dl
suolakurkkukuutioita
1
kovaksi keitetty kananmuna pilkottuna
1 rkl
sinappia
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
100 g
maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl
ranskankermaa

Valmistusohjeet

  1. Pistele perunoihin muutama reikä haarukalla, etteivät ne
    rikkoudu uunissa. Kypsennä perunoita 175-asteisessa uunissa 1-1½ tuntia, riippuen perunoiden koosta. Ota perunat uunista ja anna niiden jäähtyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

  2. Leikkaa perunaan ristiviilto ja paina peruna auki. Valmista
    täytteet sillä aikaa, kun perunat ovat uunissa. Sekoita ainekset keskenään.

Kommentit

    Näytä lisää