Uuniperuna porotäytteellä

Uuniperuna porotäytteellä toimii hyvin vaikkapa lounaana. Porotäyte saa potkua piparjuuresta.
  • 5 min. + perunan paistoaika n. 1 t
  • 4 annosta
  • 400 kcal / annos yhdellä perunalla

Ainekset

Uuniperunat:
2
isoa uuniperunaa per aikuinen (lajikeena esim. rosamunda)
Porotäyte:
100 g
poron kylmäsavulihaa kuutioina tai rouheena
1
punasipuli hienonnettuna
1
omena kuutioituna
loraus sitruunamehua
2 rkl
kapriksia
1 rkl
raastettua piparjuurta
200 g
ranskankermaa
suolaa, mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Pistele perunoihin muutama reikä haarukalla, etteivät ne
    rikkoudu uunissa. Kypsennä perunoita 175-asteisessa
    uunissa 1-1½ tuntia, riippuen perunoiden koosta. Ota perunat
    uunista ja anna niiden jäähtyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

    Leikkaa perunaan ristiviilto ja paina peruna auki. Valmista
    täytteet sillä aikaa, kun perunat ovat uunissa.
  2. Sekoita omenan joukkoon vähän sitruunamehua. Sekoita
    kaikki täytteen ainekset ja mausta.

Kommentit

    Näytä lisää