Reseptit
Uuniperuna porotäytteellä

Uuniperuna porotäytteellä
Uuniperuna porotäytteellä toimii hyvin vaikkapa lounaana. Porotäyte saa potkua piparjuuresta.
- 5 min. + perunan paistoaika n. 1 t
- 4 annosta
- 400 kcal / annos yhdellä perunalla
Ainekset
- Uuniperunat:
- 2
- isoa uuniperunaa per aikuinen (lajikeena esim. rosamunda)
- Porotäyte:
- 100 g
- poron kylmäsavulihaa kuutioina tai rouheena
- 1
- punasipuli hienonnettuna
- 1
- omena kuutioituna
- loraus sitruunamehua
- 2 rkl
- kapriksia
- 1 rkl
- raastettua piparjuurta
- 200 g
- ranskankermaa
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohjeet
- Pistele perunoihin muutama reikä haarukalla, etteivät ne
rikkoudu uunissa. Kypsennä perunoita 175-asteisessa
uunissa 1-1½ tuntia, riippuen perunoiden koosta. Ota perunat
uunista ja anna niiden jäähtyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Leikkaa perunaan ristiviilto ja paina peruna auki. Valmista
täytteet sillä aikaa, kun perunat ovat uunissa. - Sekoita omenan joukkoon vähän sitruunamehua. Sekoita
kaikki täytteen ainekset ja mausta.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää