Koristeelliset macaron-leivokset

Macaron-leivosten valmistaminen vaatii hieman tarkkuutta, mutta ne ovat sen arvoisia.
 • 1 ½ t + hyytyminen jääkaapissa
 • 30 kpl
 • 150 kcal / annos

Ainekset

100 g
munanvalkuaista
25 g
sokeria
110 g
hienoa mantelijauhetta
200 g
tomusokeria
sinistä ja punaista elintarvikeväriä
pastavärit sekoittuvat parhaiten taikinaan
Koristeet:
erilaisia strösseleitä
Täyte1:
½ dl
kuohukermaa
150 g
valkosuklaata
50 g
mustikkasosetta
Täyte 2:
½ dl
kuohukermaa
150 g
valkosuklaata
½ dl
mansikkahilloa
lisäksi: tomuväri kimalletta

Valmistusohjeet

 1. Valkuaisvaahdosta tulee parasta, kun erottelet valkuaiset jo pari päivää aikaisemmin. Säilytä ne jääkaapissa. Ota valkuaiset tunti ennen leivontaa huoneenlämpöön.

  Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisäile sokeria pikkuhiljaa valkuaisen joukkoon ja vatkaa kovalla teholla. Valkuaisvaahto on valmista, kun käännät kulhon väärinpäin ja vaahto pysyy kulhossa tippumatta.
 2. Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe erilliseen kulhoon. Niiden tulee sekoittua tasaisesti. Mantelijauhon tulee olla todella hienojakoista, muuten taikinasta tulee möykkymäistä.

  Lisää tomusokeri-manteliseos valkuaisvaahtoon varovasti pienissä erissä nostellen. Lisää tässä vaiheessa myös elintarvikeväri. Jos haluat annoksesta kahden värisiä leivoksia, jaa taikina kahteen osaan tässä vaiheessa.

  Sekoita varovasti kulhon pohjia myöden, että taikinasta tulee tasaista eikä taikinaan jää ilmakuplia. Älä käytä tässä vaiheessa enää vatkainta, vaan nostele taikinaa esim. nuolijaa apuna käyttäen.
 3. Laita pellin päälle leivinpaperia juuri pellin pohjan kokoinen pala. Paperin pitää olla tasainen. Parhaiten saat paperin pysymään paikoillaan, kun laitat jokaiseen kulmaan pienen nokareen taikinaa ja "liimaat" paperin pelliin. Näin paperi ei heilu ja liiku uunissa, jos esim. sinulla on kiertoilmauuni ja puhallus on voimakas.
 4. Pursota pursotinpussilla taikinaa noin 3 cm:n kokoisiksi kiekoiksi. Jätä vähän väliä jokaisen leivoksen väliin. Laita uuni 150 asteeseen. (kiertoilma) Anna leivosten seistä huoneenlämmössä noin 30 min. Taikina kuivuu, ja tämä takaa kauniin pitsin leivokselle paistuessa. Koputtele pellin pohjaan pari kertaa, että ilmakuplat taikinassa tasoittuvat.

  Nosta uuniin ja paista 13 min. Voit kääntää pellin puolessa välissä paistoa, jos uunisi paistaa epätasaisesti. Anna macaronleivosten jäähtyä pellillä.
 5. Täyte 1: kuumenna kerma ja raasta suklaa joukkoon. Lisää mustikkasose. Anna täytteen jähmettyä hetki. Täytä macaronit. Sivele pienellä pensselillä sinisiin leivoksiin tomuväri kimalletta. Näin saat pinnan kiiltämään. Ja nosta leivokset jääkaappiin jähmettymään.
 6. Täyte 2: sulata suklaan kuuman kerman joukkoon. Anna täytteen jäähtyä hetken aikaa, että se jähmettyy. Valele suklaata macaronleivoksen molemmille pohjille ja lusikoi väliin nokare hilloa, ja paina leivokset yhteen. Nosta ne jääkaappiin jähmettymään.

Kommentit

  Näytä lisää