Parmankinkkua ja melonisorbettia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Parmankinkkua ja melonisorbettia

Klassinen italialainen alkuruoka, parmankinkkua ja melonia, saa uuden muodon, kun teet melonista sorbettia.

14.2.2012 13:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika8 t
Energia120 kcal / annos

Ainekset

  • 1

    hunaja- tai cantaloupemeloni kuorittuna ja puhdistettuna

  • 2 rkl

    basilikanlehtiä

  • 1

    limetin raastettu kuori

  • hippunen merisuolaa

  • 1

    munanvalkuainen vatkattuna

  • 12

    siivua parmankinkkua

Valmistusohjeet

  1. Sekoita tehosekoittimessa melonin hedelmäliha, basilika ja limetinkuori soseeksi. Lisää ripaus suolaa. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja yhdistä seokset.

  2. Valmista jäätelökoneessa sorbetiksi. Kun jäätelökone on pyörinyt, nosta sorbetti metalliastiassa vielä pariksi tunniksi pakastimeen, jotta se kylmenee kunnolla. Jos et omista jäätelökonetta, lusikoi seos metalliseen astiaan ja nosta pakastimeen. Sekoita seosta parin tunnin välein, jotta sorbetista tulee tasaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit