Parmankinkkua ja melonisorbettia

Klassinen italialainen alkuruoka, parmankinkkua ja melonia, saa uuden muodon, kun teet melonista sorbettia.
  • 8 t
  • 4 annosta
  • 120 kcal / annos

Ainekset

1
hunaja- tai cantaloupemeloni kuorittuna ja puhdistettuna
2 rkl
basilikanlehtiä
1
limetin raastettu kuori
hippunen merisuolaa
1
munanvalkuainen vatkattuna
12
siivua parmankinkkua

Valmistusohjeet

  1. Sekoita tehosekoittimessa melonin hedelmäliha, basilika ja
    limetinkuori soseeksi. Lisää ripaus suolaa. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja yhdistä seokset.
  2. Valmista jäätelökoneessa sorbetiksi. Kun jäätelökone on pyörinyt, nosta sorbetti metalliastiassa vielä pariksi tunniksi
    pakastimeen, jotta se kylmenee kunnolla.

    Jos et omista jäätelökonetta, lusikoi seos metalliseen astiaan ja nosta pakastimeen. Sekoita seosta parin tunnin välein, jotta sorbetista tulee tasaista.

Kommentit

    Näytä lisää