Pizza con prosciutto di Parma e rucola

Tuore rucola raikastaa pizzan.

14.2.2012 13:12
Määrä8 annosta
Valmistusaika1 ½ t
Energia338 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pizzataikina:</b>

  • 300-350 g

    durumvehnäjauhoja

  • 1 pussi (11g)

    kuivahiivaa

  • 1 tl

    hienoa merisuolaa

  • 2 1/4 dl

    lämmintä vettä

  • 2 rkl

    ekstraneitsytoliiviöljyä

  • <b>Tomaattikastike:</b>

  • 400 ml

    laadukasta tomaattimurskaa (Esim. Mutti polpa)

  • 5

    aurinkokuivattua tomaattia öljyssä

  • 3 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2 tl

    kuivattua yrttiseosta

  • 2

    peperoncinoa

  • suolaa

  • ripaus sokeria

  • 2 tl

    tummaa balsamiviinietikkaa

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 160 g

    parmankinkkua

  • 3x125 g

    palloa mozzarellaa

  • nippu rucolaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista tomaattikastike keittämällä aineksia noin 15 minuuttia ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi.

  2. Sekoita keskenään hiiva, suola ja noin 300 grammaa jauhoja. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa ja lisää loput jauhot, jos tarve vaatii. Vaivaa, kunnes taikinasta syntyy kimmoisa pallo. Anna sen kohota puoli tuntia.

  3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli siitä kaksi pellin kokoista pizzaa. Lisää tomaattikastike, kinkkusiivut ja mozzarellapalat. Paista 250- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Lisää rucola juuri ennen tarjoilua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit