Laskiaispulla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Laskiaispulla

Laskiaispulla täytetään mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla. Sen voi kostuttaa myös esim. punssilla.

15.2.2012 10:58
Määrä20-30 kpl
Valmistusaika2 t
Energia290 kcal / annos

Ainekset

  • ½ l

    vettä tai maitoa

  • 50 g

    hiivaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1

    kananmuna

  • 1-2 rkl

    kardemummaa

  • 2 tl

    suolaa

  • n.13-15 dl

    vehnäjauhoja

  • 100 g

    pehmeää voita

  • <b>Kostutus ja täyte:</b>

  • 1 rkl

    punssia / pulla

  • mantelimassaa

  • vadelmahilloa

  • vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

  • tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Liota lämpimään nesteeseen hiiva ja sokeri. Lisää myös kardemumma sekä kananmuna. Lisää suola jauhoihin. Vaivaa taikinaksi. Lisää jauhoja vähitellen niin kauan, että taikina irtoaa hyvin käsistä. Lisää taikinaan myös pehmeä voi. Alusta taikinaa vielä leivinpöydällä, että voi sekoittuu taikinaan.

  2. Kohota taikina hyvin ja leivo se sen jälkeen pyöreiksi pulliksi. Kohota pullat ennen paistoa leivinpaperin päällä. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.

  3. Leikkaa lakki pois ja kostuta pulla kevyesti punssilla. Täytä mantelimassalla tai vadelmahillolla sekä kermavaahdolla. Koristele tomusokerilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit