
Laskiaispulla
- 2 t
- 20-30 kpl
- 290 kcal / annos
Ainekset
- ½ l
- vettä tai maitoa
- 50 g
- hiivaa
- 2 dl
- sokeria
- 1
- kananmuna
- 1-2 rkl
- kardemummaa
- 2 tl
- suolaa
- n.13-15 dl
- vehnäjauhoja
- 100 g
- pehmeää voita
- Kostutus ja täyte:
- 1 rkl
- punssia / pulla
- mantelimassaa
- vadelmahilloa
- vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa
- tomusokeria
Valmistusohjeet
- Liota lämpimään nesteeseen hiiva ja sokeri. Lisää myös kardemumma sekä kananmuna. Lisää suola jauhoihin.
Vaivaa taikinaksi. Lisää jauhoja vähitellen niin kauan, että taikina irtoaa hyvin käsistä. Lisää taikinaan myös pehmeä voi. Alusta taikinaa vielä leivinpöydällä, että voi sekoittuu taikinaan.
- Kohota taikina hyvin ja leivo se sen jälkeen pyöreiksi pulliksi.
Kohota pullat ennen paistoa leivinpaperin päällä. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. - Leikkaa lakki pois ja kostuta pulla kevyesti punssilla. Täytä mantelimassalla tai vadelmahillolla sekä kermavaahdolla.
Koristele tomusokerilla.
Kommentit
Näytä lisää