Bearnaisekastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Bearnaisekastike

Bearnaisekastike sopii lisukkeeksi monelle ruoalle. Kokeile sitä vaikka paistetun kokonaisen broilerin kanssa.

20.2.2012 10:47
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t
Energia200 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Liemiaineet:</b>

  • 1

    salottisipuli

  • nippu rakuunaa (puolet kastikkeeseen ja puolet valmiin kastikkeen maustamiseen)

  • pieni nippu persiljaa

  • 2

    laakerinlehteä

  • 3 rkl

    valkoviinietikkaa

  • 1 dl

    kylmää vettä

  • hienoa merisuolaa

  • pippuria

  • <b>Suurustamiseen:</b>

  • 3

    luomumunan keltuaista

  • 100 g

    luomuvoita pieninä paloina

Valmistusohjeet

  1. Hienonna salottisipuli. Mittaa pieneen paksupohjaiseen kattilaan kaikki liemiaineet. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on kaksi kolmasosaa. Siivilöi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuumenna vesi vesihaudetta varten. Nosta siivilöity etikkaliemi vesihauteen päälle. Lisää keltuaiset ja kypsennä kastike koko ajan sekoittaen.

  3. Kun kastike on saostunut, nosta kattila pois vesihauteesta ja lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina koko ajan sekoittaen. Lisää loput hienonnetusta rakuunasta. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit