Bearnaisekastike

Bearnaisekastike sopii lisukkeeksi monelle ruoalle. Kokeile sitä vaikka paistetun kokonaisen broilerin kanssa.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 200 kcal / annos

Ainekset

Liemiaineet:
1
salottisipuli
nippu rakuunaa (puolet kastikkeeseen ja puolet valmiin kastikkeen maustamiseen)
pieni nippu persiljaa
2
laakerinlehteä
3 rkl
valkoviinietikkaa
1 dl
kylmää vettä
hienoa merisuolaa
pippuria
Suurustamiseen:
3
luomumunan keltuaista
100 g
luomuvoita pieninä paloina

Valmistusohjeet

  1. Hienonna salottisipuli. Mittaa pieneen paksupohjaiseen kattilaan kaikki liemiaineet. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on kaksi kolmasosaa.

    Siivilöi ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuumenna vesi vesihaudetta varten. Nosta siivilöity etikkaliemi vesihauteen päälle. Lisää keltuaiset ja kypsennä kastike koko ajan sekoittaen.
  3. Kun kastike on saostunut, nosta kattila pois vesihauteesta ja lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina koko ajan sekoittaen. Lisää loput hienonnetusta rakuunasta.

    Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit

    Näytä lisää