Ainekset
1
kokonainen luomubroileri
<b>Mausteseos:</b>
1
sitruuna
muutama oksa rosmariinia
muutama oksa timjamia
muutama oksa salviaa
2
valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
öljyä
<b>Broilerin sisään:</b>
1
sitruuna
nippu erilaisia yrttejä
suolaa
Valmistusohjeet
Sulata broileri pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Huuhtele sulanut broileri ja kuivaa se. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista hedelmän mehu. Hienonna mausteseoksen aineet keskenään.
Hiero seos broilerin pintaan. Nosta sormilla nahkaa varovasti ja hiero mausteita myös nahan alle. Mausta broilerin sisus suolalla. Lohko sitruuna ja laita lohkot yhdessä yrttien kanssa broilerin sisään. Broilerin koivet voit halutessa sitoa paistinarulla yhteen: näin mehut pysyvät paremmin sisällä ja muoto pysyy kauniimpana.
Laita reiden paksuimpaan kohtaan paistomittari. Laita broileri paistopussiin ja sulje hyvin pussinsulkijalla, leikkaa ylänurkkaan pieni reikä. Laita pussi uunivuokaan ja paista sitä reilu tunti tai kunnes sisälämpötila on noin 75-80 astetta. Anna vetäytyä hetki. Ota liemi talteen ja keitä siitä kerman kanssa herkullinen kastike.