Kokonainen luomubroileri - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kokonainen luomubroileri

Kokonainen luomubroileri on harvinaista herkkua. Se on makuelämyksenä ihan toista luokkaa kuin broilerinfileet ja -suikaleet.

20.2.2012 10:56
Määrä4 annosta
Valmistusaika2 t
Energia200 kcal / annos

Ainekset

  • 1

    kokonainen luomubroileri

  • <b>Mausteseos:</b>

  • 1

    sitruuna

  • muutama oksa rosmariinia

  • muutama oksa timjamia

  • muutama oksa salviaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • öljyä

  • <b>Broilerin sisään:</b>

  • 1

    sitruuna

  • nippu erilaisia yrttejä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata broileri pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Huuhtele sulanut broileri ja kuivaa se. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista hedelmän mehu. Hienonna mausteseoksen aineet keskenään.

  2. Hiero seos broilerin pintaan. Nosta sormilla nahkaa varovasti ja hiero mausteita myös nahan alle. Mausta broilerin sisus suolalla. Lohko sitruuna ja laita lohkot yhdessä yrttien kanssa broilerin sisään. Broilerin koivet voit halutessa sitoa paistinarulla yhteen: näin mehut pysyvät paremmin sisällä ja muoto pysyy kauniimpana.

  3. Laita reiden paksuimpaan kohtaan paistomittari. Laita broileri paistopussiin ja sulje hyvin pussinsulkijalla, leikkaa ylänurkkaan pieni reikä. Laita pussi uunivuokaan ja paista sitä reilu tunti tai kunnes sisälämpötila on noin 75-80 astetta. Anna vetäytyä hetki. Ota liemi talteen ja keitä siitä kerman kanssa herkullinen kastike.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit