Tyrnisorbetti

Tyrnisorbetti on raikkaan kirpeä jälkiruoka.
  • 2 ½ t
  • 115 kcal / annos

Ainekset

1 dl
vettä
1 dl
sokeria
4 rkl
limoncelloa (tai muuta sitruunalikööriä)
4 rkl
limettimehua
1 tl
raastettua limetin kuorta
3 dl
tyrnimarjoja soseutettuna ja siivilöitynä

Valmistusohjeet

  1. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna liemi ja keitä hiljalleen poristen 5 minuuttia.

    Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon limoncello, limettimehu ja -kuori. Jäähdytä kylmäksi.
  2. Soseuta tyrnimarjat ja siivilöi sose. Jäähdytä seos aivan kylmäksi. Yhdistä sokeriliemi ja tyrnisose. Kaada kylmä seos jäätelökoneen kulhoon.

    Kun kone on pyörinyt noin 10 minuuttia, kaada sorbetti
    metalliastiaan ja nosta vielä pakastimeen pariksi tunniksi
    ennen syömistä.
  3. Jos käytössäsi ei ole jäätelökonetta, kaada jäähtynyt sorbettiliemi pakastuksen kestävään kulhoon. Sekoita jäätyvää massaa kierrevatkaimella puolen tunnin välein kolmen ensimmäisen tunnin aikana, jolloin rakenteesta tulee kuohkea.

Kommentit

    Näytä lisää