Ananasta, vadelmia ja tyrnivaahtokastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Ananasta, vadelmia ja tyrnivaahtokastiketta

Ananas toimii näyttävänä tarjoiluastiana tyrnivaahdolle ja ananaspaloille.

7.3.2012 10:49
Määrä4 annosta
Valmistusaika40 min,
Energia210 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    kokonaista ananasta

  • 200 g

    vadelmia

  • Tyrnivaahtokastike:

  • ½ dl

    tyrnimehua

  • ½ dl

    tomusokeria

  • 4

    keltuaista

  • Koristeluun:

  • mintunlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä tyrnimehu, sokeri ja keltuaiset pyöreäpohjaiseen teräskulhoon. Kuumenna vettä kattilassa ja vatkaa kastike vaahdoksi kiehuvan veden päällä vesihauteessa. Ole tarkkana, etteivät keltuaiset kypsy liikaa. Liikaa kypsyessään keltuaiset muuttuvat rakeisiksi. Vaahto on valmista, kun se on kuohkeaa ja lusikoitavaa. Nosta astia pois vesihauteesta ja jäähdytä.

  2. Puolita ananakset ja kaiverra hedelmäliha irti. Leikkaa ananas pieniksi paloiksi ja laita palat kuoren sisään. Asettele päälle vadelmia ja valuta tyrnikastiketta päälle. Koristele annos mintunlehdillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit