Ananasta, vadelmia ja tyrnivaahtokastiketta

Ananas toimii näyttävänä tarjoiluastiana tyrnivaahdolle ja ananaspaloille.
  • 40 min,
  • 4 annosta
  • 210 kcal / annos

Ainekset

2
kokonaista ananasta
200 g
vadelmia
Tyrnivaahtokastike:
½ dl
tyrnimehua
½ dl
tomusokeria
4
keltuaista
Koristeluun:
mintunlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä tyrnimehu, sokeri ja keltuaiset pyöreäpohjaiseen
    teräskulhoon.

    Kuumenna vettä kattilassa ja vatkaa kastike vaahdoksi kiehuvan veden päällä vesihauteessa. Ole tarkkana, etteivät keltuaiset kypsy liikaa. Liikaa kypsyessään keltuaiset muuttuvat rakeisiksi. Vaahto on valmista, kun se on kuohkeaa ja lusikoitavaa. Nosta astia pois vesihauteesta ja jäähdytä.
  2. Puolita ananakset ja kaiverra hedelmäliha irti. Leikkaa ananas pieniksi paloiksi ja laita palat kuoren sisään. Asettele päälle vadelmia ja valuta tyrnikastiketta päälle.
    Koristele annos mintunlehdillä.

Kommentit

    Näytä lisää