Lolly Pop -suklaatikkarit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lolly Pop -suklaatikkarit

Koristele suklaatikkarit kuivatuilla kotimaisilla marjoilla.

8.3.2012 8:31

Ainekset

 • 100 g

  litsiluumumehua/pyreetä

 • Huom! Litsi on toiselta nimeltään kiinanluumu ja sitä

 • saa hyvin varustettujen markettien hedelmäosastolta. Litsimehua on myös

 • saatavilla mehuhyllyistä. Voit käytää myös muun hedelmän/marjan

 • mehua tai pyreetä

 • 50 g

  hunajaa

 • 200 g

  tummaa suklaata (55-60%)

 • sulatettua temperoitua suklaata dippaukseen

Valmistusohjeet

 1. Kiehauta mehu/pyree ja hunaja kattilassa. Paloittele suklaa rouheeksi kulhoon. Kaada mehu kuumana suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi vispilällä tai sauvasekoittimella. Jos suklaa ei sula kokonaan, voit lämmittää kulhoa lisää vesihauteessa.

 2. Kaada massa leivinpaperoituun reunalliseen muottiin tms. noin 2 senttiä paksuksi levyksi. Anna massan kovettua huoneenlämmössä yön yli.

 3. Leikkaa kovettunut suklaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Työnnä paloihin tikut. Dippaa palat sulatettuun temperoituun sulaan suklaaseen ja koristele pinta esim. kuivatulla marjarouheella tai hedelmällä sen ollessa vielä kostea.

 4. Suklaan temperointi: Suklaa sulatetaan varovasti, niin, että sen lämpötila ei kohoa yli 30 asteen. Temperointi tuo suklaan aromit paremmin esille. Temperoitu suklaa rapsahtaa kivasti sitä puraistaessa ja siihen pystyy myös koskemaan sormilla. Suklaa ei sula heti sormiin, kuten temperoimaton suklaa, eikä se sula huoneenlämmössä. Suklaa irtoaa muoteista helpommin, kun se on temperoitu. Temperoidun suklaan kiiltävä pinta myös näyttää hyvältä. Pilko suklaa pieneksi rouheeksi astiaan. Voit sulattaa suklaan mikrossa tai vesihauteessa. Vesihauteen kanssa on oltava tarkkana, ettei vesihöyryä pääse suklaan joukkoon. Suklaamestari Mika Gröndahlin mukaan mikro on kätevämpi vaihtoehto. Pidä se täysteholla ja aloita 20 sekunnilla. Sekoita ja jatka 10 sekunnilla. Sekoita taas. Etene pikkuhiljaa. Nopean tuloksen saat, kun suklaa on rouhittu tarpeeksi pieneksi. Kun suklaa alkaa lämmetä mutta joukossa on vielä rouhetta, sekoita sitä voimakkaasti. Niin se sulaa varovasti. Anna konvehtien kuivua huoneenlämmössä ainakin 12 tuntia ennen kuorrutusta. Kuivatus takaa sen, että nesteet haihtuvat ja täyte ei pursuile kuorrutuksesta. Älä siis nosta konvehteja jääkaappiin odottamaan kuorrutusta, sillä siellä on kosteutta! Resepti: Mika Gröndahl / Suklaapuoti Chjoko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit