Maitosuklaapisarat

Muista kuivattaa maitosuklaapisarat hyvin ennen kuorrutusta, ettei täyte kuivuessaan tursua ulos suklaakuoren alta.

Ainekset

300 g
maitosuklaata (35-40%)
100 g
kermaa
2
raastetun limetin kuori
2
limetin mehu
sulatettua temperoitua tummaa suklaata dippaukseen

Valmistusohjeet

  1. Paloittele suklaa rouheeksi kulhoon. Kiehauta kerma ja raastettu limetinkuori. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia.

    Kiehauta seos uudestaan ja kaada se suklaarouheen päälle ja sekoita tasaiseksi. Lisää limetin mehu ja sekoita tasaiseksi.
  2. Lusikoi massa pursotinpussiin. Anna massan kovettua vähän aikaa jääkaapissa.

    Pursota massasta pisaroita leivinpaperille ja anna pisaroiden kovettua yön yli huoneenlämmössä.

    Dippaa pisarat haarukkaa apuna käyttäen temperoituun tummaan suklaaseen ja nosta pisarat kuivumaan leivinpaperille.
  3. Suklaan temperointi:

    Suklaa sulatetaan varovasti, niin, että sen lämpötila ei kohoa yli 30 asteen.

    Temperointi tuo suklaan aromit paremmin esille. Temperoitu
    suklaa rapsahtaa kivasti sitä puraistaessa ja siihen pystyy myös koskemaan sormilla. Suklaa ei sula heti sormiin, kuten temperoimaton suklaa, eikä se sula huoneenlämmössä.

    Suklaa irtoaa muoteista helpommin, kun se on temperoitu.
    Temperoidun suklaan kiiltävä pinta myös näyttää hyvältä.

    Pilko suklaa pieneksi rouheeksi astiaan. Voit sulattaa suklaan mikrossa tai vesihauteessa. Vesihauteen kanssa on oltava tarkkana, ettei vesihöyryä pääse suklaan joukkoon.

    Suklaamestari Mika Gröndahlin mukaan mikro on kätevämpi vaihtoehto. Pidä se täysteholla ja aloita 20 sekunnilla. Sekoita ja jatka 10 sekunnilla. Sekoita taas. Etene pikkuhiljaa.

    Nopean tuloksen saat, kun suklaa on rouhittu tarpeeksi pieneksi. Kun suklaa alkaa lämmetä mutta joukossa on vielä
    rouhetta, sekoita sitä voimakkaasti. Niin se sulaa varovasti.

    Anna konvehtien kuivua huoneenlämmössä ainakin 12 tuntia ennen kuorrutusta. Kuivatus takaa sen, että nesteet haihtuvat ja täyte ei pursuile kuorrutuksesta.

    Älä siis nosta konvehteja jääkaappiin odottamaan kuorrutusta, sillä siellä on kosteutta!


    Resepti: Mika Gröndahl / Chjoko suklaapuoti

Kommentit

    Näytä lisää