Reseptit

Vadelma-tähtianis-petit four

Tähtianis sopii maustamaan petit fourin vadelmatäytettä.

Ainekset

135 g
kermaa
310 g
valkosuklaata
100 g
vadelmapyreetä
3
tähtianista
Suklaakupit:
runsaasti sulatettua temperoitua tummaa suklaata kuppien valmistukseen
katso alta suklaan temperointiohjeet

Valmistusohjeet

  1. Paloittele valkosuklaa rouheeksi kulhoon.

    Kiehauta kerma ja tähtianis. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia. Kiehauta kerma uudelleen ja siivilöi se suklaan päälle.

    Sekoita massa tasaiseksi. Lisää vadelmapyree ja sekoita tasaiseksi. Laita massa tekeytymään jääkaappiin.
  2. Valmista tummat suklaakupit silikonimuotilla temperoidusta tummasta suklaasta. Levitä lusikkaa apuna käyttäen sulaa suklaata muotin sisäpintaan ja anna kovettua huoneenlämmössä.

    Irrota kupit varovasti suklaan kuivuttua kovaksi.
  3. Täytä valmiit kupit vadelmatäytteellä. Kauniin täytteen saat
    käyttämällä pursotinpussia. Koristele kupit lopuksi vaikka tuoreella vadelmalla.
  4. Suklaan temperointi:

    Suklaa sulatetaan varovasti, niin, että sen lämpötila ei kohoa yli 30 asteen.

    Temperointi tuo suklaan aromit paremmin esille. Temperoitu
    suklaa rapsahtaa kivasti sitä puraistaessa ja siihen pystyy myös koskemaan sormilla. Suklaa ei sula heti sormiin, kuten temperoimaton suklaa, eikä se sula huoneenlämmössä.

    Suklaa irtoaa muoteista helpommin, kun se on temperoitu.
    Temperoidun suklaan kiiltävä pinta näyttää myös hyvältä.

    Pilko suklaa pieneksi rouheeksi astiaan. Voit sulattaa suklaan mikrossa tai vesihauteessa. Vesihauteen kanssa on oltava tarkkana, ettei vesihöyryä pääse suklaan joukkoon.

    Suklaamestari Mika Gröndahlin mukaan mikro on kätevämpi vaihtoehto. Pidä se täysteholla ja aloita 20 sekunnilla. Sekoita ja jatka 10 sekunnilla. Sekoita taas. Etene pikkuhiljaa.

    Nopean tuloksen saat, kun suklaa on rouhittu tarpeeksi pieneksi. Kun suklaa alkaa lämmetä mutta joukossa on vielä
    rouhetta, sekoita sitä voimakkaasti. Niin se sulaa varovasti.

    Levitä lusikkaa apuna käyttäen sulaa suklaata muotin sisäpintaan ja anna kovettua huoneenlämmössä.

    Anna suklaakuppien kuivua huoneenlämmössä.


    Resepti: Mika Gröndahl / Suklaapuoti Chjoko

Kommentit

    Näytä lisää