Punajuuri-sienilihapullat

Valmista syksyllä mehukkaita punajuuri-sienilihapullia.
  • 45 min.
  • 4 annosta
  • 268 kcal / annos

Ainekset

200 g
raakaa punajuurta
250 g
tuoreita metsäsieniä esim. kangasrouskuja ryöpättynä tai mustiatorvisieniä, myös kuivatut tai säilötyt sienet käyvät
1
sipuli hienonnettuna
2 rkl
öljyä
400 g
jauhelihaa
1
kananmuna
1 rkl
sinappia
mustapippuria
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Esivalmistele sienet sen mukaan ovatko ne tuoreita tai säilöttyjä. Suolasienistä pitää kiehauttaa ylimääräinen suola pois ja kuivatut sienet pitää liottaa. Kuivatut voi myös hienontaa jauheeksi jauhelihan joukkoon.

  2. Raasta punajuuri hienoksi raasteeksi. Hienonna sienet. Kuullota punajuuriraastetta, sieniä ja sipulia pannulla hetki.

    Lisää ne jauhelihan joukkoon muiden ainesten kanssa ja tee taikinasta lihapullia.

  3. Paista lihapullat voissa ja tarjoile perunamuusin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää