Kalakeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kalakeitto

Kermainen kalakeitto on klassinen kalaruoka, johon voit käyttää esimerkiksi lohta, siikaa tai kuhaa.

16.3.2012 11:24
Määrä4 annosta
Valmistusaika25 min
Energia629 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    sipulia

  • 800 g

    kiinteitä perunoita

  • 2 rkl

    voita

  • 8-10 dl

    vettä tai itse ruodoista keitettyä kalalientä

  • 8

    kokonaista maustepippuria

  • 2

    laakerinlehteä

  • suolaa

  • 2 dl

    kermaa

  • 600 g

    perattua tuoretta kalaa esim. siikaa, kuhaa tai lohta

  • 1 dl

    hienonnettua tilliä

  • nokare voita

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipuli sekä kuori ja kuutioi perunat. Kuullota niitä hetken aikaa voissa kattilassa. Lisää vesi ja mausteet.

  2. Keitä noin 10-15 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Lisää kattilaan nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 5 minuuttia.

  4. Lisää hienonnettua tilliä ja nokare voita halutessasi. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit