Reseptit

Risotto

Risoton kuuluu olla löysää ja kosteaa. Jätä riisi al denteksi, eli kypsennä se juuri ja juuri kypsäksi, että siinä on purutuntumaa hampaille.
  • 35 min.
  • 4 annosta
  • 304 kcal / annos

Ainekset

2
sipulia
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
3 dl
risottoriisiä esim. arborio tai vialone
2 dl
kuivaa valkoviiniä
1 l
kasvislientä
suolaa
mustapippuria
n. 15 g
pala parmesaanijuustoa tai grana padano -juustoa raastettuna

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna liemi erillisessä kattilassa.

    Valmista risotto kasarissa. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyn ja voin seoksessa. Lisää riisi kasariin ja kuullota hetki. Lisää viini ja sekoittele seosta, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
  2. Lisää lientä 1-2 kauhallista kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Lisää lientä vasta kun edellinen määrä on imeytynyt. Sekoita koko ajan.

  3. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää parmesaaniraaste ja sekoita se risoton joukkoon. Risoton kuuluu olla löysää ja kermaista.

    Voit lisätä joukkoon halutessasi kypsää kalaa, lihaa, broileria tai kasviksia.

Kommentit

    Näytä lisää