Reseptit

Itämaiset kalkkunamuffinit

Kalkkunamuffineissa on mukava itämainen twisti.
  • 2 t
  • 10 annosta
  • 250 kcal / annos

Ainekset

Pohja:
250 g
pehmeää voita
250 g
soseutettua kypsää perunaa
4 dl
vehnäjauhoja
suolaa
ripaus kurkumaa
Täyte:
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
kalkkunajauhelihaa
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl
jeeraa eli juustokuminaa
1 tl
neilikkaa
suolaa
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
sinappia
1 dl
kuivattuja aprikooseja pieneksi hienonnettuna
1 dl
hienonnettuja cashewpähkinöitä
1 rkl
hienonnettua tuoretta minttua
1 rkl
hienonnettua tuoretta basilikaa
1
kananmuna
Pinnalle:
2 rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
2 rkl
mustia seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin pohja. Sekoita huoneenlämpöiseen
    rasvaan soseutettu peruna, jauhot ja kurkuma. Älä vaivaa
    taikinaa. Jaa taikina voideltuihin muffinivuokiin.

  2. Valmista täyte. Ruskista kalkkunajauheliha öljyssä,
    lisää loppuvaiheessa hienonnetut valkosipulit ja mausteet.
    Lisää tomaattipyree, sinappi, aprikoosit ja hienonnetut pähkinät.

    Hauduta kannen alla, miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Jäähdytä täyte. Sekoita lopuksi joukkoon yrtit ja kananmuna. Jaa täyte muffinivuokiin taikinan päälle.
  3. Tasoita pinta ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 20 minuuttia
    kunnes paistokset ovat kypsiä.

Kommentit

    Näytä lisää