Itämaiset kalkkunamuffinit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Itämaiset kalkkunamuffinit

Kalkkunamuffineissa on mukava itämainen twisti.

23.3.2012 14:01
Määrä10 annosta
Valmistusaika2 t
Energia250 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 250 g

    pehmeää voita

  • 250 g

    soseutettua kypsää perunaa

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • suolaa

  • ripaus kurkumaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • 400 g

    kalkkunajauhelihaa

  • 2

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 2 tl

    jeeraa eli juustokuminaa

  • 1 tl

    neilikkaa

  • suolaa

  • 1 rkl

    tomaattipyreetä

  • 1 tl

    sinappia

  • 1 dl

    kuivattuja aprikooseja pieneksi hienonnettuna

  • 1 dl

    hienonnettuja cashewpähkinöitä

  • 1 rkl

    hienonnettua tuoretta minttua

  • 1 rkl

    hienonnettua tuoretta basilikaa

  • 1

    kananmuna

  • <b>Pinnalle:</b>

  • 2 rkl

    vaaleita seesaminsiemeniä

  • 2 rkl

    mustia seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin pohja. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan soseutettu peruna, jauhot ja kurkuma. Älä vaivaa taikinaa. Jaa taikina voideltuihin muffinivuokiin.

  2. Valmista täyte. Ruskista kalkkunajauheliha öljyssä, lisää loppuvaiheessa hienonnetut valkosipulit ja mausteet. Lisää tomaattipyree, sinappi, aprikoosit ja hienonnetut pähkinät. Hauduta kannen alla, miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Jäähdytä täyte. Sekoita lopuksi joukkoon yrtit ja kananmuna. Jaa täyte muffinivuokiin taikinan päälle.

  3. Tasoita pinta ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 20 minuuttia kunnes paistokset ovat kypsiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit