Mehevä kaalipiirakka

Mehevä kaalipiirakka on helppo ja edullinen valmistaa.
  • 2 t
  • 8 annosta
  • 370 kcal / annos

Ainekset

Taikina:
200 g
kermaviiliä
150 g
pehmeää voita
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
2 tl
leivinjauhetta
Täyte:
1 kg
kaalia
1
iso sipuli
3 rkl
voita
3 rkl
siirappia
2 tl
meiramia
2 tl
timjamia
2 tl
fenkolinsiemeniä hienonnettuna
vastajauhettua mustapippuria
suolaa
2 dl
smetanaa
2 rkl
maissitärkkelystä
2
kananmunaa
Pinnalle:
1
kananmuna
2 dl
kurpitsansiemeniä
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä kermaviili ja pehmeä voi. Lisää jauholeivinjauheseos
    nopeasti sekoittaen. Kääri taikina pyöreäksi levyksi taputeltuna kelmun sisään ja laita jääkaappiin.

  2. Hienonna kaali ja sipuli ja kuullota voissa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon siirappi, mausteet ja smetana.
    Hauduta kunnes kaali on pehmeää.

    Tarkista täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa. Jäähdytä täyte. Sekoita jäähtyneen täytteen joukkoon
    maissitärkkelys ja kananmunat.
  3. Kauli taikina pyöreäksi, halkaisijaltaan 30 senttimetriseksi
    levyksi. Nosta pohjalevy halkaisijaltaan 26 senttimetriseen irtopohjavuokaan. Levitä sen päälle jäähtynyt täyte. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle.

  4. Sekoita kurpitsansiemenet, kananmuna ja mausta seos suolalla. Levitä seos piirakan päälle. Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti kunnes täyte on hyytynyt ja taikina on kypsää.

Kommentit

    Näytä lisää