Mehevä kaalipiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mehevä kaalipiirakka

Mehevä kaalipiirakka on helppo ja edullinen valmistaa.

23.3.2012 14:34
Määrä8 annosta
Valmistusaika2 t
Energia370 kcal / annos

Ainekset

  • <b>Taikina:</b>

  • 200 g

    kermaviiliä

  • 150 g

    pehmeää voita

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    kaurahiutaleita

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Täyte:</b>

  • 1 kg

    kaalia

  • 1

    iso sipuli

  • 3 rkl

    voita

  • 3 rkl

    siirappia

  • 2 tl

    meiramia

  • 2 tl

    timjamia

  • 2 tl

    fenkolinsiemeniä hienonnettuna

  • vastajauhettua mustapippuria

  • suolaa

  • 2 dl

    smetanaa

  • 2 rkl

    maissitärkkelystä

  • 2

    kananmunaa

  • <b>Pinnalle:</b>

  • 1

    kananmuna

  • 2 dl

    kurpitsansiemeniä

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Yhdistä kermaviili ja pehmeä voi. Lisää jauholeivinjauheseos nopeasti sekoittaen. Kääri taikina pyöreäksi levyksi taputeltuna kelmun sisään ja laita jääkaappiin.

  2. Hienonna kaali ja sipuli ja kuullota voissa tilavassa kattilassa. Lisää joukkoon siirappi, mausteet ja smetana. Hauduta kunnes kaali on pehmeää. Tarkista täytteen maku, lisää mausteita tarvittaessa. Jäähdytä täyte. Sekoita jäähtyneen täytteen joukkoon maissitärkkelys ja kananmunat.

  3. Kauli taikina pyöreäksi, halkaisijaltaan 30 senttimetriseksi levyksi. Nosta pohjalevy halkaisijaltaan 26 senttimetriseen irtopohjavuokaan. Levitä sen päälle jäähtynyt täyte. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle.

  4. Sekoita kurpitsansiemenet, kananmuna ja mausta seos suolalla. Levitä seos piirakan päälle. Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti kunnes täyte on hyytynyt ja taikina on kypsää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit