Eggs Benedict yrtti-hollandaisekastikkeella

Eggs Benedict on klassinen munaruoka aamiaiselle tai brunssille.

3.4.2012 14:43
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min.

Ainekset

  • 2 kpl

    englantilaisia muffineja tai pehmeitä sämpylöitä

  • 4

    siivua savulohta tai kinkkua

  • muffinin voi tarjota myös ilman kalaa tai lihaa

  • <b>Uppomunat:</b>

  • 4

    luomumunaa

  • 2 rkl

    valkoviinietikkaa

  • <b>Hollandaisekastike:</b>

  • 3

    luomumunan keltuaista

  • 3 rkl

    vettä

  • puolikkaan sitruunan mehu

  • suolaa

  • 200 g

    voita kuutioituna

  • 2 rkl

    tuoretta yrttiä esim. kirveliä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin uppomunat. Laita isohkoon kattilaan paljon vettä ja anna sen kiehua. Lisää veteen pari ruokalusikkaa valkoviinietikkaa. Riko munat yksi kerrallaan kahvikuppiin. Ota kupin korvasta kiinni ja kaada munat yksi kerrallaan hiljakseen kiehuvaan veteen. Voit sekoittaa veteen pyörteen sekoittamalla sitä kevyesti. Anna munien kiehua muutama minuutti. Uppomuna saa olla vähän löysä keskeltä, joten pari minuuttia keittoaikaa riittää. Yhdessä kattilassa voi keittää muutaman munan kerrallaan. Nosta munat kattilasta reikäkauhalla, ja laita talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Ylimääräinen vesi imeytyy paperiin.

  2. Valmista kastike. Laita keltuaiset, vesi, sitruunamehu ja suola kuumuutta kestävään kulhoon. Laita kulho kattilan päälle, jossa on hiljakseen kiehuvaa vettä. Vatkaa keltuaisia voimakkaasti, kunnes ne kypsyvät ja seos alkaa paksuuntua eli muutaman minuutin verran. Seos on kypsää kun munat eivät vaahtoa enää. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voita kuutio kerrallaan vatkaten samalla voimakkaasti. Tarkista maku ja lisää yrtit.

  3. Halkaise ja paahda sämpylät. Laita sämpylän puolikkaan päälle viipale lohta, uppomuna ja lopuksi kastike. Tarjoile heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit