Pasta alla carbonara

Pasta carbonara valmistuu munista, parmesaanijuustosta ja savuisesta pekonista tai pancetta-lihasta.
  • 15 min
  • 4 annosta
  • 770 kcal / annos

Ainekset

400 g
spaghettia tai pennepastaa
170 g
pekonia tai pancettaa, joka on italialaista ilmakuivattua ja yrteillä maustettua siansivua
4
kananmunaa
80 g
pecorino romano -juustoa (parmesaanin tyylinen kova juusto)
runsaasti mustapippuria
2 rkl
voita tai oliiviöljyä
4
keltuaista halutessasi

Valmistusohjeet

  1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

    Kuutioi pancetta tai pekoni ja paista se rapeaksi. Siirrä paistettu liha sivuun odottamaan siksi aikaa, kun valmistat juustoseoksen.
  2. Sekoita munat ja raastettu juusto voimakkaasti vatkaten. Mausta seos mustapippurilla.

  3. Laita pannulle vähän voita, lisää juuri keitetty spagetti ja pyöräytä sitä hetken aikaa voissa.

    Lisää paistetut pancetat tai pekonit ja sekoita. Kaada muna-juustoseos hitaasti joukkoon. Varo, ettei se mene kokkeliksi. Sekoita hyvin.
  4. Tarjoile halutessasi vielä keltuaiset erikseen jokaiselle syöjälle: ne voi sekoittaa pastan joukkoon lautasella. Keltuainen tuo väriä ja näköä lopulliseen annokseen.

  5. Tarjoile vielä lisänä mustapippuria myllystä ja lisää juustoa. Raasta juustoa lisäksi syöjille pöydässä. Tuore, raastettu juusto on parempaa kuin valmis raaste.

Kommentit

    Näytä lisää