Reseptit
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara
Pasta carbonara valmistuu munista, parmesaanijuustosta ja savuisesta pekonista tai pancetta-lihasta.
- 15 min
- 4 annosta
- 770 kcal / annos
Ainekset
- 400 g
- spaghettia tai pennepastaa
- 170 g
- pekonia tai pancettaa, joka on italialaista ilmakuivattua ja yrteillä maustettua siansivua
- 4
- kananmunaa
- 80 g
- pecorino romano -juustoa (parmesaanin tyylinen kova juusto)
- runsaasti mustapippuria
- 2 rkl
- voita tai oliiviöljyä
- 4
- keltuaista halutessasi
Valmistusohjeet
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuutioi pancetta tai pekoni ja paista se rapeaksi. Siirrä paistettu liha sivuun odottamaan siksi aikaa, kun valmistat juustoseoksen. - Sekoita munat ja raastettu juusto voimakkaasti vatkaten. Mausta seos mustapippurilla.
- Laita pannulle vähän voita, lisää juuri keitetty spagetti ja pyöräytä sitä hetken aikaa voissa.
Lisää paistetut pancetat tai pekonit ja sekoita. Kaada muna-juustoseos hitaasti joukkoon. Varo, ettei se mene kokkeliksi. Sekoita hyvin. - Tarjoile halutessasi vielä keltuaiset erikseen jokaiselle syöjälle: ne voi sekoittaa pastan joukkoon lautasella. Keltuainen tuo väriä ja näköä lopulliseen annokseen.
- Tarjoile vielä lisänä mustapippuria myllystä ja lisää juustoa. Raasta juustoa lisäksi syöjille pöydässä. Tuore, raastettu juusto on parempaa kuin valmis raaste.
Kommentit
Näytä lisää